izgradnja

OŠ Đuro Ester napokon dočekala svoju dvoranu, do proljeća iduće godine imat će novo, moderno zdanje

Tomislav Golubić, pročelnik upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo kazao je kako su nakon dvije godine i mnogobrojnih sastanaka s raznim stranama uspjeli naći model koji odgovara svima.

10:16h
0
Foto: Grad Koprivnica

Do proljeća 2021. OŠ Đuro Ester imat će svoju novu sportsku dvoranu, objavljeno je danas na konferenciji za medije u koprivničkoj Gradskoj upravi. Uvijek se je pričalo kako OŠ Đuro Ester nema dvoranu, kako ima minidvoranu.

– Najavili smo pravu dvoranu, danas je prezentacija svega. Ravnateljica škole, njeni kolege i učenici su ovo zaslužili. Idućeg tjedna kreće postupak javne nabave, a u kolovozu bi trebala biti gotova javna nabava. Plan je da cijela priča bude gotova do proljeća 2021. godine. Vrijednost dvorane je 9,7 milijuna kuna plus PDV, opremanje nosi još 800 tisuća kuna plus PDV. Želimo raditi i stvarati okruženje za mlade ljude, želimo biti grad prijatelj djece. Siguran sam da ćemo ovime prilično podići nivo obrazovanja OŠ Đuro Ester – rekao je gradonačelnik Jakšić otkrivši kako je i javna nabava u Područnoj školi Vinica došla do kraja i uskoro se može očekivati nastavak gradnje blagovaonice za topli obrok.

Isto tako, za dva, tri tjedna trebala bi se održati slična ovakva prezentacija samo će glavna tema biti OŠ Podolice. Ravnateljica OŠ Đuro Ester Sanja Prelogović rekla je kako je ovo povijesni trenutak.

Foto: Ivan Balija
Mišel Jakšić // Foto: Ivan Balija

– Ja sam kao učenica ove škole iščekivala dvoranu, a evo je sada. Ne mogu izraziti zadovoljstvo koje prenosim od strane učenika i nastavnika. Ovim zdanjem podići ćemo kvalitetu nastave TZK-a na viši nivo, ali i svih društvenih događanja u našoj školi. Ova dvorana nije samo za učenike naše škole, već za svu gradsku mladost – izjavila je.

Tomislav Golubić, pročelnik upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo kazao je kako su nakon dvije godine i mnogobrojnih sastanaka s raznim stranama uspjeli naći model koji odgovara svima.

– Konstrukcija je lučna, a dvorana će imati i tribinu sa 168 mjesta. Bit će veličine 420 kvadrata i zadovoljavat će standarde profesionalne košarke. Dobivamo višenamjenski sportski objekt – otkrio je.

Tiskovna konferencija grada Koprivnice
Tomislav Golubić // Foto: Ivan Brkić

Dvorana će biti između postojeće škole i privatnog parkirališta sa sjeverne strane. Mogućnosti nije bilo previše, bit će na mjestu sadašnjeg parkirališta, a napravit će se novo s pedesetak mjesta, otkrio je Mario Perković, pomoćnik pročelnika Golubića.

Što se tiče financiranja, škola će se dijelom financirati iz gradskog proračuna, a dijelom će Grad ići u zaduženje. Još se ne zna hoće li to biti obaveznice ili kredit, otkrio je Jakšić.

čitam...