6.3 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
U MIHOLJANCU

Osnovana Udruga Fratrov zdenec, Bogat: Krećemo u uređenje našeg prirodnog bisera i turističkog potencijala
O

Prvi koraci u uređenju bit će izrada zaštitne ograde na mostu preko Zdelje, obnova postojećih i trasiranje novih pješačkih staza, čišćenje okoliša i jezera, izgradnja nove barake, ograničenje ulazaka vozilima te postavljanje koševa za otpad kaže Željko Bogat

Ne propustite

Miholjanec, naselju na području Općine Virje, dobilo je novu udrugu čiji cilj revitalizacija izletišta Fratrov zdenec. Inicijatori za osnivanje Udruge Fratrov zdenec su Željko Bogat, Mihovil Rajčević i Vjekoslav Kaličanec.

Na osnivačkoj skupštini izabrano je i rukovodstvo pa je jednoglasno odlučeno da će predsjednik biti Željko Bogat, dopredsjednik Vjekoslav Kaličanec, a u Upravni odbor još su izabrani Marijan Drljanovčan, Jakob Horvatić, Josip Jambrušić, Vedran Jurčević, Mario Kolić, Ivan Kuštrak, Marina Petrušić, Mihovil Rajčević, Branko Smrtić, Irena Sočec, Marijana Tomec, Tomislav Šinko i Martin Jadanec. Tajnik će biti Božo Kicivoj, blagajnica Marina Petrušić, a voditelj knjigovodstva Marijan Drljanovčan.

Sa osnivačke skupštine Udruge Fratrov zdenec//Foto: Siniša Filipović

– Na osnivačkoj skupštini nas je bilo 49, a već imamo 81 člana s plaćenom članarinom. To potvrđuje da vlada veliki interes da se uredi naš prirodni biser i turistički potencijal koji je u ovoj godini proslavio i 100. rođendan – kaže Željko Bogat.

U planu Udruge je osigurati potreban prostor za aktivnosti, upoznati se s granicama posjeda Fratrov zdenec te krenuti u njegovo uređenje.

– Prvi koraci u uređenju bit će izrada zaštitne ograde na mostu preko Zdelje, obnova postojećih i trasiranje novih pješačkih staza, čišćenje okoliša i jezera, izgradnja nove barake, ograničenje ulazaka vozilima te postavljanje koševa za otpad. U rujnu ćemo svake godine obilježavati godišnjice postave spomenika i to svetom misom i druženjem, kao i 1. svibanj, Praznik rada i to tradicionalnim druženjem uz grah – kaže Željko Bogat.

Općina Virje će podržati rad Udruge jer je i na proslavi jubileja, 100. rođendana Fratrovog zdenca, naglašeno da je među općinskim prioritetima i revitalizacija prirodnog bisera u Miholjancu.

Izletište Fratrovac u Miholjancu
Foto: Dinko Borozan
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Evo kako ga napraviti kod kuće

Donosimo recept za sirup od koprive koji je idealan za dobrobit cijelog organizma

Berite mlade listove (vrh koprive i tri do četiri reda ispod vrha) i to negdje u prirodi gdje nema...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×