-0.4 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 4. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
MIHOLJE U MIHOLJANCU

Trodnevna duhovna priprava, proštenje i konjički maraton u povodom Miholja u Miholjancu, evo detalja
T

Miholje se posebno svečano proslavlja u Miholjancu gdje će ove godine proslava trajati od 26. do 30. rujna

Ne propustite

U Miholjancu je sve spremno za proslavu župnoga proštenja i dana mjesta koji se slavi na blagdan svetog arkanđela Mihaela 29. rujna.

Miholje se posebno svečano proslavlja u Miholjancu gdje će ove godine proslava trajati od 26. do 30. rujna.

Naime, samoj proslavi blagdana sv. Mihaela prethodit će trodnevna duhovna priprava tijekom koje će svakoga dana od utorka do četvrtka biti slavljena sveta misa u 18 sati koju će predstaviti vlč. Ivica Sinanović. Ujedno će uz misu biti i pobožnost sv. Mihaelu.

Središnja proslava župnog proštenja bit će u petak 29. rujna kada će u 11 sati biti slavljena koncelebrirana proštenjarska misa u župnoj crkvi sv. Mihaela. Organizator proslave je vlč. Miro Denac, upravitelj župe u Miholjancu.

Miholje
FOTO: Središnja Podravina

Svečano će biti i u subotu 30. rujna kada će se održati drugi konjički maraton u čast sv. Mihaela. Ovaj maraton organizira se u suradnji s povijesnom postrojbom Bjelovarski graničari – husari 1756.

Spomenimo da je ova povijesna postrojba osnovana 2008. godine s ciljem čuvanja vojno-konjaničke tradicije bjelovarskoga kraja, ali i cijelog područja nekadašnjeg Varaždinskog generalata čije je središte bilo upravo u Bjelovaru.

Članovi postrojbe plijene pažnju svojom sjajnom odorom kakvu su nosili graničari u 18. stoljeću, a posebna atrakcija su i njihovi prekrasni konji.

U 17 sati očekuje se dolazak konjanika, a u 18 sati slijedi sveta misa i blagoslov konja. Nakon toga na redu je Miholjski krijes i druženje u župnom dvoru.

Izvor: Središnja Podravina

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rekorder

Za neke pravila kao da ne postoje, sa suludih 160 na sat proletio poznatom podravskom ravnicom

Policijski nadzor prometa tijekom proteklog vikenda pokazao je da vozači još uvijek piju i jure. - Utvrđena su 122 prometna...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti