predvodnici

Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec dodijeljena oznaka eTwinning škole

Biti referentna točka za svoju lokalnu zajednicu, kao i model za druge škole, istovremena je sinergija odgovornosti i golemog uspjeha, kazala je ravnateljica škole Kristina Furkes.

09:05h
0
IMG   scaled
Foto: Osnovna škola Koprivnički Ivanec

U Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec imaju razloga za slavlje. Naime, tek nekoliko dana prije Godišnje nacionalne eTwinning konferencije koju organizira Agencija za mobilnost i programe Europske unije upriličen je kratki edukacijsko-promotivni događaj kojim su  istaknuli svoju zastavu eTwinning škole.

Ova škola  postala je dio zajednice eTwinning škola, platforme koja, u sklopu Erasmus+ programa Europske unije, odgojno-obrazovnim djelatnicima nudi mogućnost komuniciranja, surađivanja, razvijanja projekata, razmjene znanja i iskustva na razini Europe.

Osnovna škola Koprivnički Ivanec jedina je škola u Koprivničko-križevačkoj županiji s tim statusom.

– Neizmjerno mi je drago što su marljivost i kreativnost učitelja i učenika naše škole prepoznate u eTwinning svijetu te da nam je za školsku godinu 2020./2021. dodijeljena oznaka eTwinning škole. Biti referentna točka za svoju lokalnu zajednicu, kao i model za druge škole, istovremena je sinergija odgovornosti i golemog uspjeha. To je odraz našeg napredovanja, a važnost i vrijednost eTwinninga ugrađujemo u nastavni proces, kao i u čitav niz drugih unutarnastavnih i izvannastavnih sadržaja – kazala je prilikom svečanosti postavljanja zastave ravnateljica škole Kristina Furkes.

Učenici i učitelji, uključeni u rad na eTwinning projektima osobito su ponosni i radosni radi dobivanja ovoga statusa. Pokrenuli su, uz to, i novi međunarodni projekt CRAFT (CReateAFairyTale) zajedno s partnerima iz Španjolske, Italije, Portugala, Turske i Hrvatske.

eTwinner učitelji iz Osnovne škole Koprivnički Ivanec su Branka Stančin-Levanček, Jasmin Kadrić, Renata Glavica, Irena Rakuša, Selma Varović, Tomislav Novak, Josip Kovačić i stručni suradnici Josip Ferlindeš i Matea Sodar.

– Zahvalni smo što smo, kao dobri primjeri eTwinninga, prepoznati na razini Europe te svojim uspjehom stvaramo mrežu vodećih škola u eTwinning sustavu – zaključila je ravnateljica Furkes.

Foto: Osnovna škola Koprivnički Ivanec