0.7 C
Koprivnica
Utorak, 5. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
kloštar podravski

Ostali bez liječnika pa ponudili 6600 eura za novog i riješili problem, u podravsku općinu idući tjedan dolazi liječnica Monika
O

Liječnica će morati u radnom odnosu ostati do kraja kalendarske godine za koju je potpisala ugovor, u protivnom će morati vratiti iznos

Ne propustite

Nakon što su u siječnju stanovnici Kloštra Podravskog ostali bez liječnika, na telefonskoj sjednici općinskog vijeća izglasana je zanimljiva odluka. Naime, nedostatku liječnika doskočili su pozamašnom financijskom nagradu.

Kako ističu, dodjeljuje se novčana nagrada liječniku opće, odnosno obiteljske prakse koji će u zdravstvenoj ambulanti obavljati poslove obiteljske medicine na neodređeno vrijeme.

– Novčana nagrada iznosi oko 6600 eura, a isplaćivat će se liječniku jednokratno – ističu iz Općine.

Zahvaljujući tome, novu liječnicu ubrzo su pronašli, što je potvrdila ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković.

– Nakon objave natječaja za zapošljavanje, gdje je bila navedena i jednokratna naknada za dolazak liječnika, javila nam se mlada i perspektivna liječnica koja počinje raditi u ordinaciji obiteljske medicine u Kloštru Podravskom – rekla je Hanžeković.

Foto: Ivan Balija
Siniša Pavlović // Foto: Ivan Balija

Načelnik Općine Siniša Pavlović zadovoljan je što će mještani ponovno imati svoju liječnicu.

– Stiže nam Monika Katalenić iz Virovitice i s radom počinje prvog ožujka. Zadovoljni smo i nadam se da će i doktorica biti zadovoljna – ističe Pavlović.

Dodaje da je područje Općine veliko. Obuhvaća četiri naselja i dva naselja iz susjednih općina koja gravitiraju prema Kloštru Podravskom. Napominje da će liječnica morati u radnom odnosu ostati do kraja kalendarske godine za koju je potpisala ugovor. U protivnom će morati vratiti cijeli iznos.

– Liječnik je dužan nakon sklapanja ugovora o dodjeli poticajne naknade, a prije isplate poticajne naknade, predati Općini Kloštar Podravski bjanko zadužnicu ovjerenu kod javnog bilježnika na iznos koji pokriva iznos priznate poticajne naknade – stoji u odluci.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

5. prosinac

Međunarodni je dan volontera, a osjećaj ispunjenosti zajednički je svima, Sonja Rušak: Volontiranje je dio mene, a velika je sreća i zadovoljstvo znati da...

Ujedinjeni narodi 17. prosinca 1985. godine na svojoj su skupštini proglasili Međunarodni dan volontera, pa se od tada svake...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti