Ostojić u Koprivnici: Sanacijsko vijeće Bolnice znat će se za dva tjedna

16:42h
0
Ministar zdravlja Ostojić otvorio je 1.Simpozij

Vlada Republike Hrvatske za dva će tjedna donijeti odluku o sanacijskom vijeću koprivničke Opće bolnice. Još se ne zna tko će u njemu sjediti, no bit će to najbolji ljudi iz Koprivnice – rekao je to ministar zdravlja Rajko Ostojić prilikom otvorenja 1.simpozija hitne medicine s međunarodnim sudjelovanjem u Koprivnici.

.Dugovi koprivničke Opće bolnice trenutno su 60-ak milijuna kuna, a u sljedeće tri godine njome će upravljati država, odnosno Sanacijsko vijeće, sastavljeno od dva predstavnika Ministarstva financija, dva predstavnika Ministarstva zdravlja te jednog predstavnika Opće bolnice.


Ministar je prilikom otvorenja pohvalio organizaciju koprivničkog Hitnog bolničkog odjela, koji obilježava 10.godišnjicu, te najavio reorganizaciju hitne bolničke službe u cijeloj Hrvatskoj.

-Na taj će se način smanjiti mogućnost incidentnih događaja, mortaliteta i invaliditeta – objasnio je Ostojić. Obznanio je i kako će koprivnička bolnica dobiti magnetsku rezonancu za šest do devet mjeseci, vrijednu desetak milijuna kuna.

 Inače, otvorenju Simpozija hitne medicine, uz ministra zdravlja, prisustvovali su župan Darko Koren, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević, te mnogi drugi. Simpozij je zamišljen kao poveznica svih zdravstvenih djelatnika koji sudjeluju u pružanju medicinske skrbi, i to kroz 12 stručnih predavanja, a sudjeluju i liječnici iz Australije.

čitam...