sad ide u zatvor

OSUĐEN Ucjenjivao zaposlenicu svog trgovačkog lanca da spava s njim, tražio ju da dođe u vikendicu ili…

Trgovkinja je zbog svega zatražila psihičku pomoć. 

08:09h
0
Ilustracija // twenty20

Vlasnik i prokurist poznatoga križevačkog trgovačkog lanca mora u zatvor zbog spolnog uznemiravanja blagajnice u jednom njegovu dućanu. Portal Danica objavio je da se radi o R. Š.


Presuda Općinskog suda u Bjelovaru postala je pravomoćna, a on je uložio reviziju na Vrhovnom sudu.

Osuđen je na tri mjeseca bezuvjetnog zatvora, a navodi se kako je od kolovoza 2015. do 6. siječnja 2016. godine kao odgovorna osoba trgovačkog društva želio uspostaviti intimne odnose mimo volje zaposlenice koja je radila kao trgovkinja.

Jednom prigodom, vozeći je u osobnom automobilu s poslovnog sastanka, pozvao ju da dođe u njegovu vikendicu ako želi mirno i uredno raditi u trgovini, govoreći joj da je zgodna pri čemu ju je fizički dodirivao stavljajući svoju ruku na njezino koljeno.

Nakon toga ju je ponovno pozvao u njegov ured radi poslovnog razgovora, pa kada su ostali sami tražio ju da radi rješenja poslovnog problema u trgovini dođe u vikendicu i spava s njim te ju pri tom susretu i fizički dodirivao primajući je za ruke.

Govorio joj je da bi za nju bilo dobro da pristane na isto jer će o njoj ružno pričati i nigdje više neće moći pronaći posao, radi čega je ona, osjećajući se bespomoćnom i u strahu za egzistenciju zbog ovisnosti o njegovoj volji i nahođenju i njegove reakcije na njezino odbijanje intimnosti, 6. siječnja 2016. prestala dolaziti na posao.

Trgovkinja je zbog svega zatražila psihičku pomoć. Nakon što je uporno odbijala nemoralne ponude, dobila je otkaz zbog navodnog manjka od 124.000 kuna u skladištu dućana u kojem je radila. Tvrtku je tužila i zbog izvanrednog otkaza te je dobila nepravomoćnu presudu kojom je sud utvrdio kako otkaz doista nije bio zakonit.

Vlasnik je osuđen za kazneno djelo protiv spolne slobode – kazneno djelo spolnog uznemiravanja. Osim što će u zatvor na tri mjeseca, mora i platiti troškove suda u iznosu oko 3400 kuna, piše između ostalog u presudi Općinskog suda u Bjelovaru 28. ožujka prošle godine.

Nepravomoćna presuda je nakon žalbenog postupka potvrđena presudom Županijskog suda u Karlovcu 14. listopada prošle godine, a optuženi traži reviziju na Vrhovnom sudu.

Svjedočeći u drugom postupku protiv tvrtke zbog nezakonitog otkaza, bivša zaposlenica Robina upozorila je kako je takvo ponašanje vlasnika i prokurista “bilo uobičajeno i prema ostalim radnicama, o čemu su pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim tijelima”.

Portal Danica pokušao je doći do optuženog, no odgovori i/ili komentar nisu još uvijek stigli.

 

čitam...