Tamara Obrovac Transhistria ensemble

Osvojite ulaznice za veliki koncert Tamare Obrovac u Domoljubu

Njezina je glazba autentična, iskonska i suvremena, osobna i univerzalna, regionalna i globalna.

15:00h
0

Tamara Obrovac, pjevačica, flautistica, skladateljica i autorica tekstova, jedna od najznačajnijih i najsvestranijih osobnosti na hrvatskoj glazbenoj sceni, dolazi u koprivnički Domoljub 20. travnja sa svojim međunarodnim projektom Tamara Obrovac Transhistria ensemble.

Zahvaljujući utjecajima istarske narodne glazbe i dijalekta koje koristi u kreiranju svog glazbenog izričaja te nevjerojatnoj scenskoj i životnoj energiji, Tamara Obrovac odavno je svjetski izvođač. Prema mišljenju njemačkog časopisa za jazz glazbu Jazz Podium, Tamara je jedna od vodećih etno-jazz pjevačica u Europi.

Prošle je godine dobila nagradu Miroslav Sedak Benčić, od strane Hrvatskog društva skladatelja, za autorsko stvaralaštvo na području jazza. Do sada je osvojila i 8 nagrada Porin u kategorijama za najbolji album etno glazbe i za najbolju žensku vokalnu izvedbu.

Njen iskorak na svjetsku glazbenu scenu pojačan je i nominacijama za BBC Radio 3 World music Awards 2004. godine – u kategoriji Europske glazbe i Nagrade publike, kao i mnogobrojnim pozitivnim reakcijama međunarodne kritike i publike.

Njezina je glazba autentična, iskonska i suvremena, osobna i univerzalna, regionalna i globalna.

Portal ePodravina svoje vjerne čitatelje nagrađuje s dva puta po dvije ulaznice, a sve što trebate učiniti je ispuniti obrazac koji se nalazi na dnu članka.

Uz Tamaru u Koprivnici će nastupiti slovenski gitarist Uroš Rakovec, harmonikaš Fausto Beccalossi iz Italije, kontrabasist Žiga Golob, te Krunoslav Levačić na bubnjevima.
Koncert počinje u 19.30 sati, a ulaznice po cijeni od 40 kuna mogu se kupiti na blagajni Domoljuba radnim danom od 7.30 do 19 sati. Cijena ulaznice za učenike i studente je 20 kuna.

Koncert će se održati pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

 

čitam...