12.1 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
dan grada

Otkazana atletska utrka grada Koprivnice, J. Stričević: Iako bi trčala samo djeca, rizik je prevelik zbog aktualne situacije s koronom
O

U razgovorima s učiteljima i roditeljima vidjeli smo da ni oni nisu sigurni što napraviti, tako da smo se odlučili na ovaj potez, pojasnila je

Ne propustite

Međunarodna atletska utrka grada Koprivnice s godinama je postala jedan od simbola proslave gradskog rođendana. Tradicionalno privlači stotine atletičara svih generacije iz ovog dijela Hrvatske, ali i okolnih zemalja, održava se prve nedjelje nakon 4. studenog, a tako je trebalo biti i ove godine. Međutim, od te ideje se u konačnici odustalo, iako je utrka bila u planu. Potvrdila nam je to Jasmina Stričević, predsjednica Zajednice športskih udruga grada Koprivnice.

– Nažalost, zbog situacije u kakvoj se nalazimo, bili smo primorani otkazati utrku i drugu godinu zaredom. Smatramo da je rizik prevelik i u dogovoru s dogradonačelnicom Ksenijom Ostriž donijeli smo ovakvu odluku. Odluku koja nas žalosti, jer se većina programa održava, ali ne i ova utrka koja se trči na otvorenom – rekla nam je Stričević.

Dodala je da se utrka ionako trebala održati u nešto drugačijem izdanju nego što smo navikli, odnosno u nju su trebala biti uključena samo djeca i to samo ona s područja grada.

– Inače imamo škole s područja cijele županije, dolaze i križevački atletičari, ali ove godine trčali bi samo koprivnički vrtićarci, osnovnoškolci i srednjoškolci. Sa seniorima ne bismo riskirali. Međutim, situacija je sve gora, a u razgovorima s učiteljima i roditeljima vidjeli smo da ni oni nisu sigurni što napraviti. Tako da smo se odlučili na ovaj potez, jednostavno smatramo da je rizik prevelik. Jako nam je žao, ali nadamo se da ćemo iduće godine imati više sreće – zaključila je predsjednica gradske športske Zajednice.

Ostali programi u sklopu gradskog rođendana zasad ostaju na rasporedu, što znači da nas u subotu prijepodne čeka centar pun događaja. Gradonačelnik će častiti kavom i čajem, djeca će pjevati i plesati, koprivničke udruge i obrtnici se promovirati, povodom Dana Knjižnice u toj će se ustanovi provoditi aktivnosti za djecu i odrasle, program nas čeka i u Galeriji Mijo Kovačić, a sve će kulminirati večernjim koncertom u Bepovoj dvorani, gdje nastupa Rade Šerbedžija. Nedjelja će, nažalost, ostati prazna…

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ovo nismo vidjeli

Jadan nastradao, Slađan skupljao otpad bez dozvole, kažnjen 1320 eura: Iako sam Rom, pošteno zarađujem!

Jedan 30-godišnjak će morati platiti kaznu od čak 1320 eura jer je "ulovljen" od inspektora kako bez dozvole skuplja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×