4 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
virje

Otkrivena ploča u spomen osnivanja Hrvatske pučke seljačke stranke
O

Ne propustite

Zanimljivo je da su i iz ovog kraja, iz Koprivničko-križevačke županije, u ovo novije vrijeme moderne Hrvatske, dva predsjednika HSS-a. To govori da HSS ovdje ima snagu i da je ostao jako ukorijenjen u narodu, istaknuo je Branko Hrg, predsjednik HSS-a, na svom facebook profilu.

Spomen ploča povodom 111. godišnjice osnivanja Hrvatske pučke seljačke stranke u Virju svečano je otkrivena jučer, u petak, na zgradi stare škole u Virju.

Tom prilikom, povjesničar Hrvoje Petrić održao je kratko predavanje o osnivanju HSS-a u Virju.

Branko Hrg, predsjednik HSS-a, na svom facebook profilu osvrnuo se na stranačku povijest i napisao da su među prvima bile i organizacije na području grada Križevaca, Ruševca i Svetog Petra Čvrsteca.

– Igrom slučaja, i dan-danas, kada gledamo, HSS upravo najsnažnije djeluje na tim područjima, na području Podravine i Prigorja te na dijelu oko Zagreba i u pojedinim dijelovima Hrvatske. Zanimljivo je da su i iz ovog kraja, iz Koprivničko-križevačke županije, u ovo novije vrijeme moderne Hrvatske, dva predsjednika HSS-a. To govori da HSS ovdje ima snagu i da je ostao jako ukorijenjen u narodu – napisao je.

Objasnio je kako je HSS uvijek gradio politiku zajedništva, ujedinjavanja hrvatskog naroda, hrvatskog puka i to na jednoj centralnoj priči, na jednoj politici prihvatljivoj svim grupacijama građana, s desna na lijevo i kroz sredinu.

Prilikom svečanosti u Virju povjesničar Nikola Cik predstavio je knjigu Mire Kolar Dimitrijević i Hrvoja Petrića Prilozi povijesti seljačkog pokreta u Podravini, koja daje povijest HSS-a u podravskom kraju od početaka do 1945. godine.

Spomen ploča // Foto: Facebook Branko Hrg
Spomen ploča // Foto: Facebook Branko Hrg
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

UZBUNE I SLAVLJA U HRVATSKOJ SAHARI

FOTO/VIDEO Anđela Lenhard Antolin predstavila svoju knjigu priča za najmlađe inspiriranu đurđevačkim posebnostima

Anđela Lenhard Antolin, poznata đurđevačka novinarka u Gradskoj je knjižnici predstavila svoju knjigu priča za djecu "Uzbune i slavlja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×