Otvoren natječaj za novog ravnatelja ŽUC-a, Sobota tvrdi kako je to mjesto već rezervirano za SDP

13:50h
0
Dožupan Darko Sobota (HDZ) tvrdi kako se novi ravnatelj ŽUC-a zna unaprijed

Današnjoj konferenciji za medije, održanoj u prostorijama županije, prisustvovao je i zamjenik župana Darko Sobota, koji se osvrnuo na stanje u Županijskoj upravi za ceste (ŽUC).

Kako u travnju istječe mandat trenutnom ravnatelju Krešimiru Janachu, Sobota je kao član Upravnog vijeća ŽUC-a, informirao javnost da je jutros objavljen natječaj za izbor novog ravnatelja. Međutim, dožupan tvrdi kako taj izbor već sada nije transparentan i da se novi ravnatelj zna unaprijed.

– Predsjednik Upravnog vijeća Ivan Knok, inače križevački SDP-ovac, radi jedan pomalo čudan posao u maniri SDP-a – tvrdi Sobota, aludirajući na stranačko zapošljavanje.

Napominjeno kako je na jučerašnjoj sjednici donesen zaključak kojim se unutar Upravnog vijeća imenuje povjerenstvo koje će raspravljati o kandidatima za ravnatelja. Nakon toga, povjerenstvo će kandidate predložiti Upravnom vijeću, a ono pak Županijskoj skupštini.

– Dakle, nas je u Upravnom vijeću pet, a Knok je donio gotove zaključke da Upravno vijeće imenuje povjerenstvo od tri člana. Ta tri člana će raspravljati i ocijeniti koji je najbolji kandidat da bi se to onda dalo na usvajanje Upravnom vijeću, u kojem su između ostalog nalaze i ova tri člana povjerenstva. Iz toga je vidljivo kako se novi ravnatelj ŽUC-a već unaprijed zna – naglašava Sobota.

Kao apsurd svega, Sobota napominje kako je u tročlano povjerenstvo Knok izabrao samog sebe. Ostala dva člana povjerenstva su Slavko Konfic iz HSU-a i HDZ-ov dožupan Darko Sobota.

Inače, Janach je na čelu ŽUC-a već tri mandata, odnosno 12 godina, a hoće li biti i dalje, vidjet ćemo za dva mjeseca. Ako je vjerovati Soboti, Janachu se piše crno, a trebao bi ga naslijediti netko iz redova SDP-a.