17.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Otvorena 18. Galovićeva jesen
O

Ne propustite

Festival književnosti, “Galovićeva jesen”, jučer je i službeno otvoren. Već 18. godinu zaredom organizira se ovaj festival velikom hrvatskom pjesniku Franu Galoviću u čast, čime je, kako je jučer na otvorenju rekla predsjednica Organizacijskog odbora, Enerika Bijač, festival doživio punoljetnost.

Voditelj programa otvorenja bio je Darko Pernjak, također član Organizacijskog odbora Galovićeve jeseni, a prisutne su pozdravili zamjenik gradonačelnika Koprivnice, Dražen Pros, zatim ispred Koprivničko-križevačke županije Vesna Peršić-Kovač te potpredsjednik Društva hrvatskih književnika, Stanislav Marjanović. Pros je naglasio kako ovim događajem Koprivnica dokazuje da je jedno od najbitnijih kulturnih središta u Hrvatskoj. “Književna riječ obogaćuje ljude.”, rekao je, te izrazio zahvalnost i potporu Organizacijskom odboru, iza kojeg je zaista mukotrpan višemjesečni rad da bi se manifestacija održala u svom punom sjaju.

Grupa Duo Bemijan // foto: Koprivnica.hrVesna Peršić-Kovač čestitala je na dovođenju tolikog broja eminentnih pjesnika. Naime, ove godine festival je poprimio međunarodni karakter, pa su tako prisutni pjesnici iz BiH, Srbije (Vojvodina), Austrije, Njemačke i drugih zemalja, kao i svih krajeva Hrvatske.

Za glazbeni ugođaj na otvorenju zadužen je bio Duo Bemijan, koji je je izvodio uglazbljene Galovićeve pjesme. Galovićevu poeziju recitirao je, kako ga je predstavila gđa Bijač, vrsni recitator Krešo Blažek. Napomenimo i da je 40ak volontera iz koprivničkih srednjih škola prije samog otvorenja čitalo poeziju i prozu na G-točkama.

Srednjoškolci na jednoj od G-točaka // foto: Koprivnica.hrProgram Galovićevih jeseni nastavlja se i danas i to Pjesničkom matinejom “Mali Galović” u Gimnaziji “Fran Galović” u 11h te Svečanom pjesničkom večeri u 18h u Galeriji Koprivnica, pa pozivamo sve zainteresirane da dođu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Dvije dame današnje su slavljenice!

Anastazija i Bosiljka današnje su slavljenice. Anastazija je prilagodljiva, prirodna, ambiciozna, poticajna, uredna, pustolovna, poletna, samostalna, vesela i simpatična osoba. Bosiljka...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×