Muzej Grada Đurđevca

Otvorena izložba Grupe Contra i predstavljena Muckova monografija

11:49h
0
Izložba grupe Contra i predstavljanje monografije slikara Željka Mucka // Foto: Branko Novosel

Nakon otvorenja same izložbe, predstavljena je i monografija Željka Mucka o kojoj su govorili ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Marijan Špoljar i profesor Krunoslav Kamenov.

U Muzeju Grada Đurđevca otvorena je izložba Grupe Contra i predstavljena monografija slikara Željka Mucka. Grupa Contra sastavljena je od slikara Vladimira Blažanovića, Tihomira Lončara, Vladimira Meglića, Željka Mucka, Gorana Petrača, Velimira Račkog i Davora Radića, kipara Petra Ujevića i glazbenika i scenografa Žorža Draušnika. Grupa je osnovana je 1998. godine u Zagrebu.

Stvaralačko načelo članova grupe je spajanje europske i nacionalne slikarske i kiparske tradicije sa suvremenim individualnim izrazima, njegovanje tradicionalnih žanrova te klasičnih tehnika i materijala. Do sada su priredili dvadesetak izložbi.

Okupljenoj se publici obratila ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca, Edita Janković Hapavel te profesor Krunoslav Kamenov. Nakon otvorenja same izložbe, predstavljena je i monografija Željka Mucka o kojoj su govorili ravnatelj Muzeja grada Koprivnice, Marijan Špoljar i profesor Krunoslav Kamenov. Izložba je ostvarena u suradnji s Gradskim muzejom Bjelovar, Muzejom Međimurja Čakovec i Muzejom grada Koprivnice, te  je otvorena do 10. travnja.