16.5 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Đurđevac

Otvorenje oftalmološke ordinacije smanjilo listu čekanja, Blaženka Topolčić Blažek: Želja mi je biti ukorak s vremenom i ordinaciju opremiti suvremenom dodatnom opremom i materijalima
O

Ordinacija je opremljena sa suvremenim OCT uređajem, dijagnostikom za lasersko slojevito snimanje mrežnice, vidnog živca i rožnice, a napravljena je i tamna soba za pregled djece

Ne propustite

Od prosinca prošle godine Đurđevčani na raspolaganju imaju oftalmološku ordinaciju u Domu zdravlja u kojoj radi Đurđevčanka Blaženka Topolčić Blažek o čemu smo i mi pisali. 

Ordinacija je opremljena sa suvremenim OCT uređajem, dijagnostikom za lasersko slojevito snimanje mrežnice, vidnog živca i rožnice, a napravljena je i tamna soba za pregled djece.

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković ovaj su tjedan posjetili oftalmološku ordinaciju i svojim su dolaskom iznenadili oftalmologinju Blaženku Topolčić Blažek.

Uručili su joj košaru punu domaćih proizvoda lokalnih OPG-ova iz Podravinoteke.

Topolčić Blažek istaknula je da je ordinacija ima svu osnovnu opremu.

– Imamo svu osnovnu opremu za rad, ali kako tehnologija stalno napreduje želja mi je biti ukorak s vremenom i ordinaciju opremiti suvremenom dodatnom opremom i materijalima te tako osigurati najbolju kvalitetu usluge za svoje pacijente – objasnila je Topolčić Blažek.

Potom su gradonačelnik Janči i predsjednik vijeća Lacković istaknuli da je jedan od prioriteta Grada ulaganje u zdravstvo te da će Grad financijski podržati nabavu dodatne potrebne opreme za oftalmološku ordinaciju. Kako kažu, svjesni su problema nedostatka liječnika u svim područjima u zdravstvu. Trenutno je u Đurđevcu gorući problem nedostatak pedijatra i ginekologa za čiji je dolazak i zapošljavanje Grad po svakom osigurao 13.280 eura neto na godišnjoj razini uz rješavanje stambenog pitanja.

Gradonačelnik Janči je istaknuo i da je u planu obnova zgrade Doma zdravlja.

– U proračunu je osigurano i 27.000 eura za izradu projektne dokumentacije za obnovu Doma zdravlja u Đurđevcu i dogradnju prostora za Hitnu medicinu koja sada djeluje u neadekvatnim prostorima – rekao je Janči te dodao da je Grad spreman financirati i opremiti ordinaciju za medicinu rada.

Spomenimo da ordinacija radi ponedjeljkom i utorkom poslijepodne, a srijedom, četvrtkom i petkom prijepodne.

– S početkom rada ordinacije u Đurđevcu smanjila se lista čekanja, a stanovnici Đurđevca i okolice dobili su jednu od najsuvremenijih oftalmoloških ordinacija – poručuju iz Grada.

Spomenimo i da je Koprivničko-križevačka županija u nabavu suvremene medicinske opreme potrebne za obavljanje navedene djelatnosti osigurala nešto manje od 40.000 eura.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nek' im je sretno!

[FOTO/VIDEO] LUDILO NA NORIJADI! Koprivnički maturanti imaju večer života, pogledajte feštu za pamćenje

Životu u školskim klupama je kraj, maturanti se opraštaju od života kakvog poznaju, a kako to bolje napraviti nego...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×