Nepravomoćna presuda

Pala u Konzumu i slomila ruku pa dobila 20 tisuća kune odštete

Iz Konzuma osporavaju da bi uzrok pada mogao biti sklizak pod, već tvrde da je uzrok tekućina koja je istjecala iz PVC vrećice koju je M.B. unijela u centar te se na to i poskliznula.

09:00h
0
Konzum // Foto: Kristina Kos

Đurđevčanka M.B. je u kolovozu 2015. godine pala u Varaždinu u Konzumu, prilikom kupnje namirnica. To ne bi bilo ništa ništa neobično da tom prilikom nije slomila zglob lijeve ruke, tužila Konzum i dobila odštetu.


Sudac koprivničkog općinskog suda Alen Golub naložio je Todorićevom trgovačkom lancu da joj isplati 20 tisuća kuna odštete. Doduše, presuda je nepravomoćna i još postoji mogućnost žalbe.

Tužiteljica je navela kako je razlog pada skliski pod u prodajnom centru, bez ikakvog istaknutog upozorenja kupcima.

Naknadu je tražila zbog duševnih boli, smanjenja životnih aktivnosti, pretrpljenog straha, fizičke boli te naknadu za troškove liječenja i putovanja na liječenje u iz Đurđevca u Varaždin.

Iz Konzuma pak osporavaju da bi uzrok pada mogao biti sklizak pod, već tvrde da je uzrok tekućina koja je istjecala iz PVC vrećice koju je M.B. unijela u centar te se na to i poskliznula.

No kako su vrećice bile na jednom mjestu, a ona je pala na sasvim drugom, sudac Alen Golub je presudio u korist tužiteljice.

Kako će se iz Konzuma vjerojatno žaliti, očekuje se nastavak ove priče.

 

čitam...