Pao sustav Porezne uprave // Fiskalne blagajne od 11 sati nisu bile u funkciji

14:15h
0
Gosti su u kafićima dugo morali čekati na izdavanje računa // Foto: Arhiva

– Poštovani, zbog tehničkih poteškoća došlo je do privremene nedostupnosti servisa Porezne uprave, detaljnije ćemo vas obavijestiti naknadno – stoji na službenim stranicama Porezne uprave, no bila je to mala utjeha za korisnike fiskalnih blagajni koji su imali problema s izdavanjem računa.

– Otprilike od 11 sati danas nisu radile fiskalne blagajne i to ne samo u našim trgovinama, nego se i u svim maloprodajnim poslovnicama računi nisu mogli fiskalizirati. No, sada se stanje normaliziralo. Kod nas bi do ozbiljnijih problema došlo da je takvo stanje potrajalo pa da primjerice nismo mogli zaključiti blagajnu na kraju radnog dana – objasnio je voditelj prodaje jedne koprivničke tvrtke.

Pad sustava nije stvarao poteškoće samo u maloprodaji, već je bilo problema s izdavanjem računa i u ugostiteljstvu.

– Da, istina je da blagajne nisu radile nekoliko sati, ali sada je sve u redu. No bilo je nezgodno dugo čekati račune, posebice kada se skupilo puno gostiju – rekli su nam u jednom od najpopularnijih koprivničkih kafića.

Točne informacije o tome što se dogodilo još uvijek se ne znaju, jer se iz Porezne uprave nitko nije oglasio. No, neki mediji kao razlog pada sustava već spominju napad hakera.

čitam...