Pet Podravkinih juniorki u reprezentaciji

18:11h
0
101106-dragisic-m

Izbornik juniorske reprezentacije Nenad Šoštarić sazvao je kontrolno okupljanje juniorske ženske rukometne reprezentacije u Dugom Selu u vremenu od 20. do 23. veljače. Iz Podravke su pozvane Anamarija Peti, Andrea Čović, Lea Vukojević, Marijeta Vidak i Ivana Dragišić, koja je na posudbi u Zelini.

Iz ostalih klubova: Kristina Plahinek, Iva Tabar, Mila Toto i Katarina Ježić (Zamet), Mirna Vučković, Dora Krsnik i Kristina Pasarić (Lokomotiva), Marina Razum i Tea Jakara (Sesvete Agroproteinka), Josipa Sanader (Dalmatinka), Dijana Poljak (Sinj), Renata Sabljak (Trešnjevka) i Petra Kocijan (Koka). U pričuvi su Paula Stopić i Božena Malić (Sesvete Agroproteinka), Korina Vučić (Zamet, Dora Puljić (Lokomotiva), Julijana Žuliček (Umag) i Donna Malić (Koka).

Stručno vodstvo juniroki, osim izbornika Šoštarića, čine treneri Goran Mrđen i Nataša Kolega, trener vratarki Vladimir Vujović i fizioterapeut Aida Vicković.
Razloge okupljanja objasnio je izbornik Nenad Šoštarić:

– Bit će to kontrolno okupljanje sa ciljem provjere 2-3 nove igračice s popisa. Želim imati čistu sliku uoči zadnjeg okupljanja prije kvalifikacija. Radit ćemo dosta na dubokim zonskim formacijama u obrani, tu mislim na 5-1 i 3-2-1 obranu, a u napadu ćemo uvježbavati napad na 6-0 obranu i radit ćemo na tranziciji igre. Do travanjskih kvalifikacija za EP, koje igramo u Poljskoj, (Hrvatska, Poljska, Grčka, Izrael – dvije reprezentacije idu dalje) imat ćemo još jedno kontrolno okupljanje u ožujku, a sve kako bismo spremni dočekali kvalifikacije i naravno izborili plasman na ovogodišnje EP koje se igra u kolovozu u Nizozemskoj.