Plesom do zdravlja

U petak pred Knjižnicom zaplešite uz poznati plesni i bračni par Rojčević i riješite se stresa

Predavači i demonstratori,  supružnici Marina Tomac Rojčević i Neno Rojčević koji kažu da ples za njih nije samo rekreacija i sport, nego način života.

14:27h
0
Foto: Matija Gudlin
Niz događanja za djecu i odrasle, u tjednu od 17. do 21. srpnja pripremila je Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica.
U petak, 21. srpnja, u 10 sati na terasi pod suncobranima ispred knjižnice ili u slučaju lošeg vremena na prvom katu Knjižnice, bit će održan Zdravstveni susret na temu Plesom do zdravlja.
Predavači i demonstratori će biti poznati koprivnički plesni par, supružnici Marina Tomac Rojčević, prof. fizičke kulture i Neno Rojčević, dipl. ing. elektrotehnike.
Cilj je ovog zdravstvenog susreta je ukazati na to da se plesom može poboljšati opće stanje organizma te se psihološki opustiti i ukloniti svakodnevne stresove, unaprijediti kognitivne sposobnosti, povećati samosvijest i samopouzdanje te poboljšati raspoloženje i kvalitetu sna.
Ujedno, učenici i nastavnici usmjerenja za medicinske sestre/medicinske tehničare opće njege Srednje škole Koprivnica zainteresiranima će mjeriti krvni tlak, razinu šećera u krvi i indeks tjelesne mase.
Osim što je ples jedinstveni način izražavanja pojedinca vlastitim tijelom, a želja za ritmičkim pokretom i plesnim izrazom prirođena svakome od nas, ples je važan i u prevenciji bolesti.
Predavači i demonstratori,  supružnici Marina Tomac Rojčević i Neno Rojčević koji kažu da ples za njih nije samo rekreacija i sport, nego način života. Rekreativno plešu još od studentskih dana, a sportskim su se plesom počeli baviti 2013. Članovi su hrvatske reprezentacije u standardnim i latinoameričkim plesovima.