Dani općine Drnje

FOTO Petar Dombaj: Ostavili smo se ideologija i političkih predznaka, želimo podići Drnje na europski nivo, a za to nam treba pravo zajedništvo

Dobili smo povjerenje mještana, a oni imaju velika očekivanja. I Drnje i ostatak Podravine poznati su po tome što je prisutno mnogo kritičara, što je i dobro jer nas tjera naprijed, da podignemo standard ne samo Drnja, već i cijele županije, a to se prenosi i na cijelu Hrvatsku, rekao je Petar Dombaj.

10:27h
0
Dan općine Drnje
Na proslavi dana općine // Foto: Ivan Brkić

Općina Drnje u petak je proslavila svoj dan, a povodom toga priređeni su brojni sadržaji u kojima su mogli uživati i mladi i stari.

Središnji dio proslave bila je svečana sjednica, kojoj su prisustvovali, između ostalih, i dožupan Ratimir Ljubić, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, križevački gradonačelnik Mario Rajn te mnogi načelnici, njihovi zamjenici, vijećnici i ostali uvaženi gosti.

Na sjednici je načelnik Drnja Petar Dombaj, najmlađi načelnik u županiji, predstavio gostima ono što su on i njegov tim uspjeli napraviti u tri mjeseca otkako je na čelu općine, ali i što planiraju u narednom razdoblju.

– Zahvaljujem svim svojim prethodnicima u općini Drnje. Imamo dugu povijest i tradiciju i čast mi je da sam na izborima prije tri mjeseca osvojio najveći postotak glasova. Dobili smo povjerenje mještana, a oni imaju velika očekivanja. I Drnje i ostatak Podravine poznati su po tome što je prisutno mnogo kritičara, što je i dobro jer nas tjera naprijed, da podignemo standard ne samo Drnja, već i cijele županije, a to se prenosi i na cijelu Hrvatsku. U tri mjeseca otkad smo došli i preuzeli vlast, svakim danom smo se trudili što je više i bolje moguće. Posla i projekata ima puno, odmah smo uspjeli ostvariti neka jednostavna obećanja poput ukidanja naknade za općinsko vijeće. Moram napomenuti da smo od prvog vijeća krenuli s jednoglasnim odlukama jer smo svi ovdje za javnu dobrobit, a ne za privatni interes. Ostavili smo se ideologija i političkih predznaka, cilj nam je podići našu općinu na europski nivo, a to ćemo moći samo uz zajedništvo i pravu suradnju – istaknuo je načelnik Dombaj.

U ime načelnika općina prisutnima se obratio načelnik Koprivničkih Bregi Mario Hudić, koji je pohvalio ambiciozne planove mladog načelnika Drnja, što ga je podsjetilo na početke njegovog prvog mandata.

Dan općine Drnje
Foto: Ivan Brkić

– Mislim da će on sa svojom ekipom i sa svojom mladosti donijeti novu energiju i entuzijazam, ali on cijeni i sve ljude, iskustvo i ono što se radilo do sada. Siguran sam da će to biti dobar spoj mladosti i iskustva – uvjeren je Hudić.

Pun hvale za početke načelnika Dombaja u Drnju bio je i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić te je istaknuo da se rad u općini odražava i u većim jedinicama lokalne samouprave, pa tako i u njegovom gradu.

Sve ono što ste dosad pokazali je ono što želimo i mi u Koprivnici, a vjerujem da je to i cilj Koprivničko-križevačke županije. Koliko god volim govoriti da je Koprivnica generator rasta i razvoja, to nam ništa neće značiti ako se Podravina po općinama i selima isprazni. Bez jakog Drnja, Torčeca, Botova, Bregi, Sigeca ili Legrada nema ni jake Koprivnice – rekao je Jakšić, te je pohvalio i proslavu Dana općine, koja je po njemu bila najbolja u posljednjih 20-ak godina.

Dožupan Ratimir Ljubić naglasio je da Drnje ima podršku županije, a kao primjer je naveo energetsku obnovu škole u koju će biti uloženo više od tri milijuna kuna.

– Nekoliko puta sam razgovarao s načelnikom i on je pun ideja, želje, poleta, entuzijazma, vide se i neki pomaci i počeci projekata. Od sveg srca želim da sve njegove ideje zažive, da se poveća privreda, uredi škola i vrtić. Nadam se da neće brzo sagorjeti, nego da će imati volje i želje da sve to ostvari – zaželio je dožupan.

Dan općine Drnje
Foto: Ivan Brkić

Sjednicu je uveličao i nastup poznatog dua Bow vs. Plectrum, odnosno Tihomira Hojsaka i Filipa Novosela, koji su uz himnu na svoj originalan način pomoću basa i tamburice izveli i neke od svojih skladbi kojima su postali poznati diljem svijeta.

Kao što smo spomenuli, mještani i njihovi gosti ovih su dana mogli uživati u nizu aktivnosti i sadržaja. Na sam Dan općine, u petak, održala se tradicionalna sveta misa u župnoj crkvi Rođenja Blažene djevice Marije. Najmlađi su se mogli zabavljati na igrama mladih, a tu je bio i Sajam radova na kojemu se mogao razgledati dio bogate kulturno-umjetničke baštine.

Oni koje više zanima sport imali su priliku pogledati utakmicu između domaćeg Tomislava i Podravca iz Torčeca, a uzbudljivo je bilo i na demonstraciji vatrogasne vježbe. Bilo je tu i glazbenih poslastica, Tragovi su rasplesali publiku u petak, dok je atrakcija Bow vs Plectrum uveličala subotnji program.

čitam...