25.1 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Petorka na čelu s Draženom Karlovčanom osuđena na uvjetni zatvor zbog ‘muljanja’ na vozačkim ispitim
P

Ne propustite

Pet osoba pravomoćno je na koprivničkom Općinskom sudu osuđeno na kazne uvjetnog zatvora zbog kaznenih djela protiv službene dužnosti koje su počinili u siječnju 2009. godine. Sud je presudio da su krivi zbog sudjelovanja u protuzakonitim radnjama pri ishođenju vozačke dozvole.

Prvooptuženi Dražen Karlovčan (45), bivši stručni voditelj i predavač u Auto školi Volan, dobio je šest mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana.

Drugooptužena Marijana Karlovčan (41) uvjetno je osuđena na četiri mjeseca zatvora, trećeoptuženi Davor Milošević (34) na tri, četvrtooptuženi Radoslav Smoljanović (33) na pet, a petooptuženi Marco Janković (28) na šest mjeseci zatvora, a svima je određen rok kušnje od godinu dana.

Kako je obrazloženo u presudi, Marco Janković i njegov otac Nikola Janković tražili su i nagovarali Dražena Karlovčana da Marcu Jankoviću ishodi vozačku dozvolu za B kategoriju na neregularan način, bez redovnog pohađanja nastave i obuke u vožnji i bez pristupanja polaganjima ispitima.

Dražen Karlovčan je zatražio od tadašnje direktorice auto-škole Marijane Karlovčan da upiše Marca Jankovića u auto-školu, što je ona i učinila te mu izdala knjižicu kandidata za vozače, bez da ga je uputila da prisustvuje predavanjima u auto-školi.

Janković nije pohađao obveznu nastavu iz prometnih propisa i sigurnosnih pravila, te nastavu iz pružanja prve pomoći, a niti se osposobljavao za vožnju vozilom.

Iako je to znao, D. Karlovčan je u njegovoj knjižici kandidata za vozače neistinito prikazao da je M. Janković prisustvovao nastavi.

M. Karlovčan je u dogovoru s Davorom Miloševićem pronašla Radoslava Smoljanovića, koji je umjesto M. Jankovića položio ispit iz pružanja prve pomoći, te ispit iz prometnih propisa i sigurnosnih pravila. Smoljanoviću je za to Milošević dao 300 kuna.

M. Janković je tako 18. ožujka 2009. izašao na ispit iz vožnje i stekao uvjerenje o položenom vozačkom ispitu za “B” kategoriju.

Na glavnoj raspravi su Dražen Karlovčan, Davor Milošević i Marco Janković izjavili da se ne smatraju krivima zbog počinjenja kaznenih djela stavljenih im na teret, dok su Marijana Karlovčan i Radoslav Smoljanović izjavili da se smatraju krivima.

Ukoliko vas zanimaju ostali detalji ovog slučaja, presudu u cijelosti možete preuzeti ovdje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Maturanti okupirali Križevce

FOTO/VIDEO Veseli maturanti pjesmom i plesom slave svoje posljednje srednjoškolske dane

Pjesma, veselje i radost obilježili su danas ulice Križevaca. Naime, križevački su se maturanti danas tradicionalno prošetali od sportske dvorane...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×