TREĆA HNL SJEVER

Picoki s fenjerom u rukama stavljaju fokus na domaće igrače, Brgles progovorio o vlastitom statusu: Sezona nije dobra, ali strah ne postoji

S obzirom na to da je prvi dio sezone tek zatvorio svoja vrata, rano je govoriti o konkretnim imenima glede dolazaka i odlazaka. No, njih će gotovo sigurno biti, pri čemu će Graničar ciljati iskusnije igrače uz koje će se domaći momci razvijati.

18:00h
0
Foto: Jurica Karan
Ilustracija // Foto: Jurica Karan

Jedna pobjeda, tri neriješena rezultata i deset poraza. Ukupno, šest bodova. Računica je to s kojom su se krajem jesenskog dijela Treće HNL Sjever suočili vodeći ljudi, igrači, navijači i simpatizeri đurđevačkog Graničara. I s kojom ne mogu biti zadovoljni. Prikovani su za posljednje mjesto, a najbliže im je ludbreška Podravina s jednim bodom više, dok deseti Papuk ima dvostruko više od Picoka.

Stanje, očigledno, nije dobro, a s time se slaže i trener Dario Brgles.

– Rezultatski gledano, sezona nije dobra. No, veći dio ekipe čine juniori, dečki iz domaćeg pogona. Jednostavno, stvar je odrastanja, kaljenja i stjecanja iskustva za budućnost. Želimo stvoriti momčad temeljenu na domaćim igračima koja će kroz godinu ili dvije bez problema igrati trećeligaški nogomet. Ne postoji pritisak da moramo napraviti ovo ili ono – kaže trener, pristigao u srpnju iz novigradske Drave.

Međutim, kako i sam Brgles tvrdi, treneri kao potrošna roba uvijek moraju imati spreman kovčeg, pa je tako legitimno pitati boji li se za svoju poziciju.

– Trener mogu biti ja ili bilo tko drugi, postoje ljudi koji o tome razmišljaju. Ne postoji strah, svi želimo nešto stvoriti. Važni su strpljenje te rad, rad i rad – ističe Brgles, napomenuvši kako se rezultati vide, što je ilustrirao iznimnim juniorskim uspjehom.

Dario Brgles (zeleni) // Foto: Matija Gudlin

S obzirom na to da je prvi dio sezone tek zatvorio svoja vrata, rano je govoriti o konkretnim imenima glede dolazaka i odlazaka. No, njih će gotovo sigurno biti, pri čemu će Graničar ciljati iskusnije igrače uz koje će se domaći momci razvijati.

– Momčad će na proljeće biti iskusnija, time i bolja. Ne računajući poraz od Varteksa, koji ne želim komentirati, nisu nas razbili. Mogli smo osvojiti više bodova, puno toga rezultat je neiskustva, nedostatka kvalitete u određenim segmentima, pada koncentracije. Primali smo glupe, dječje golove. Igračima, koji su dolaskom u Treću HNL napravili veliki iskorak, ne smijemo stvarati pritisak – smatra Brgles.

Glavni akteri, onih 11 na terenu, naravno, nisu jedini kojima je jesen bila nešto potpuno novo u nogometnom životu. Brgles je, također, u ovome trenutku na najvišoj trenerskoj poziciji dosadašnje karijere. Naglašava kako je mlad, voli učiti i raditi te se još školuje.

– Optimist sam. Napravit ćemo sve kako bismo osigurali opstanak – zaključio je Brgles.

Foto: M. Rođak // icv.hr
Matej Resler // Foto: M. Rođak // icv.hr

čitam...