najnovije

Picoki se spasili ispadanja, četiri kluba prijavila se za Treću HNL Sjever, proglašen prvak

Kako je rečeno i potvrđeno, nitko neće ispasti iz lige u kojoj je sada na dnu, dok će prvoplasirane momčadi biti prvaci i bit će im pružena prilika za prelazak u viši rang. Detalji se još trebaju 'ispeglati', ali osnovni smjerovi svakoj momčadi su sad jasniji.

17:30h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Hrvatski nogometni savez jučer je službeno potvrdio odluku da će se nastaviti samo Prva HNL i to bez gledatelja, dok će sve lige od Druge HNL pa na niže prekinuti, do Četvrte ŽNL. Vijest je to koja je samo čekala svoju službenu potvrdu jer mnogi klubovi izjasnili su se protiv nastavka prvenstva, ponajviše zbog zdravlja nogometaša.

Kako je rečeno i potvrđeno, nitko neće ispasti iz lige u kojoj je sada na dnu, dok će prvoplasirane momčadi biti prvaci i bit će im pružena prilika za prelazak u viši rang. Detalji se još trebaju ‘ispeglati’, ali osnovni smjerovi svakoj momčadi su sad jasniji.

Naša županija nema predstavnika u Drugoj HNL, no ima ih više u Trećoj HNL Sjever. Trenutno prvoplasirana momčad jest Mladost iz Ždralova koja je javno obznanila kako se iduće sezone želi natjecati u Drugoj HNL. Jučerašnjom odlukom HNS-a Mladost je postala prvak Treće HNL Sjever. Križevački Radnik treći je na ljestvici lige i samim time najbolji je naš predstavnik. Tehničar iz Cvetkovca je četvrti, virovski Podravac deveti, a đurđevački Graničar posljednji dvanaesti.

Logično, Picoki su glasno zagovarali poništenje prvenstva jer im to najviše odgovara. Iz lige sad ispasti neće plus imaju vremena pojačati momčad u ljetnom prijelaznom roku.

Treća HNL Sjever iduće će sezone brojiti 14 klubova (dva više u odnosu na sadašnju postavu). Klubovi koji žele u Treću HNL ne smiju biti slabije plasirani od četvrtog mjesta, a dosad ih se prijavilo 17. Zna se da druga momčad Slaven Belupa pod vodstvom Vedrana Medenjaka želi i ide u viši rang, a još su se prijavili Ivančica, Bilogora i Nedelišće. Zadnji klub koji se prijavio, ali je u međuvremenu odustao od Treće HNL Sjever jest Tehnika-Koprivnica, saznali smo od tajnika ŽNS Koprivničko-križevačke.

Što će se dogoditi i kako će lige izgledati saznat ćemo u narednim tjednima.

 

čitam...