SADRŽAJ ZA SVE

Picokijada je sve bliže, pogledajte bogati program i dobro se organizirajte kako ništa ne biste propustili

Natjecanja i degustacije prefinih jela, zabavni progam, izložbe i vrhunski koncerti samo su dio brojnih događaja.

21:00h
0
Foto: Mario Kos

Prošlogodišnja i jubilarna 50. Picokijada bila je fenomenalna. No, iako okrugla i time posebna, predstojeća 51. će zasigurno biti još i bolja.

Svojevrsna najava bio je Kukuriček održan protekli vikend, a o kojemu više možete vidjeti ovdje. Raznovrsni program nastavlja se ove subote turnirom u videoigri Heartstone te koncertom Gudačkog kvarteta Porin i klarinetista Mihaela Paara. Biciklistički maraton Karavana prijateljstva proći će gradom 20. lipnja. Događanja će se potom preseliti u Društveni dom Mladen Markač gdje će u sklopu Peščana svojem gradu od 18 sati biti održan bogati kulturno-umjetnički program i predstavljanje udruga.

Navedeno će biti tek zagrijavanje. U petak 28. lipnja Đurđevčani, Đurđevčanke i svi posjetitelji moći će popratiti teniski turnir parova Gem, set, meč Lasselsberger-Knauf 2019 u ŠRC-u Vlade Leščana, a nakon napornih servisa osvježit će se uz sajam kvalitetnih vina, gastronomije i domaćih proizvoda Podravine, odgovarajućeg naziva Podravinoteka. Njega će na Trgu sv. Jurja popratiti Veseli tamburaši. Gastroljupci svoj će kutak pronaći i u Gradskome parku na tradicionalnom natjecanju u spremanju tradicijskih jela od piletine te degustaciji pilećih delicija Picoki po piščoke. Jasno, uz zvukove Enigma benda od samoga početka, 17 sati.

Foto: Mario Kos

Prvoga dana organizirat će se, također, zabavni animatorski program za najmlađe Fun Kids Zone, Dječji vrtić Maslačak izvest će Legendu o Picokima, Tamburaški sastavi Cice i Garavuše nastupat će od 19 sati na Trgu sv. Jurja, a u Muzeju grada Đurđevca održat će se Izbor inozemnih djela iz donacije Ivana Lackovića Croate. Noć košarke kreće u 20 sati, a sat vremena kasnije na Malu pozornicu Staroga grada izaći će Magazin. Za kraj dana, u 23.30 sati, krenut će spektakularna projekcija Legende o Picokima na utvrdi Stari grad, a u ponoć ispod šatora nastupaju Begini.

Vrhunac je rezerviran za subotnje, večernje sate

Čak četiri različita događaja započet će u jutarnjim, subotnjim satima 29. lipnja. Radi se o sajmu rukotvorina, izložbi i degustaciji domaćih starinskih kolača i ručnog rada udruga žena uz TS Dangube te Picoki po ribaj, natjecanju u spremanju fiš paprikaša i degustaciji ribljih specijaliteta. Gotovo cijeli dan, od 10 do 20 sati, na livadi kod Staroga grada prikazivat će se srednjovjekovni i tradicijski način života, uz domaći ZOO, streličarski turnir i radionice.

Uz spomenutu Podravinoteku, od 17 sati na Trgu će nastupati puhački orkestri u sklopu programa Bandisti, Picoki i pajdaši, a zatim će se predstaviti tradicijske, folklorne skupine. Svečana povorka koračat će od 21 sat, a svečanost otvaranja Picokijade je u 21.30 sati nakon koje će uslijediti spektakularni scenski prikaz obrane Đurđevca od Osmanlija, vatromet pola sata prije ponoći, multimedijalna projekcija Legende i koncert Vatre na Maloj pozornici.

Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Lovci, pijetlovi, oldtimeri, LADO i Jole

Sajam rukotvorina i sadržaji na livadi Staroga grada obilazit će se i u nedjelju, posljednjeg dana. Uz to, Lovački zastenek okupit će lovce koji će gađati glinene golubove, pri čemu će se degustirati i lovački specijaliteti. Gradski park od 10 sati ispunit će pijetlovi među kojima će se birati najljepši podravski. Osim biciklijada za sve uzraste, velik broj ljudi pohrlit će u 16.30 sati, zasigurno, na natjecanje u brzini i spretnosti u vožnji oldtimer biciklima s mljekarskom kanticomnaziva Trk na mlekaro.

Prije službenoga zatvaranja manifestacije u 21 sat, na gradske ulice izaći će povorka aranžiranih kola i oldtimer traktora Podravina od leta do leta, kao i psi u sklopu revije. Ansambl LADO i KUD Petra Preradovića Đurđevac na Trgu će od 19 sati izvesti vokalno-instrumentalni program.

Unatoč zatvaranju, programu tu neće biti kraj. Jole će zaključiti manifestaciju spektakularnim koncertom.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

čitam...
Loading...