godišnji odmor

Pitali smo javnosti poznate osobe kako biraju odredište za godišnji, što im je bitno kod odluke i hoće li uopće ići ove godine

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić iskoristit će svoje dane odmora, a uputiti će se zapadno kao i svaki put.

13:00h
0
Djevojke na plaži
Ilustracija // Envato Elements

Ljeto je većini najdraže doba godine, ponajviše što je upravo ljeti – godišnji odmor! Te dvije riječi super zvuče onima koji tek moraju ići na godišnji, ne mogu ga dočekati, no nama koji smo ga već odradili u grlu izaziva knedlu. No, godišnji je svakom potreban. Za punjenje baterija i zbližavanje s obitelji iskoristit će ga i gradonačelnici naših triju gradova.

– Ove godine planiram s obitelji, suprugom i kćerkicom, provesti nekoliko opuštajućih dana u Slavoniji i Baranji, a onda i koji dan na Jadranu, vjerojatno negdje oko Biograda. Godišnji odmor  više volimo provesti u kontinentalnom dijelu Hrvatske, a draže nam je i mijenjanje destinacija, nego stalni boravak na istom mjestu. U pravilu, ni supruga ni ja nismo ljubitelji velikih gužvi i mjesta prepunih turista, a vodimo se uvijek mišlju da želimo vidjeti mjesta gdje još nismo bili. Tako da što se izbora destinacija za odmor tiče, prednost dajemo Zagorju, Slavoniji i Baranji, toplicama, još ako je uz to i ruralni smještaj, idealna kombinacija – rekao nam je Mario Rajn, čelni križevački čovjek.

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči još nije siguran hoće li uopće na godišnji odmor.

– Nisam bio ni prošle godine. Taman u vrijeme Picokijade mi se rodilo dijete. Sada ima godinu dana. Puno je faktora koje bi valjalo iskombinirati da uspijemo na more. No, imam i puno posla pa bi bilo najbolje da sam u gradu – naglasio je Janči.

Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić iskoristit će svoje dane odmora, a uputiti će se zapadno kao i svaki put.

– Svake godine odmaram na lijepom Jadranu. Uvijek idem na naše prekrasno more, ali svake godine posjetim drugo mjesto. Gdje ću se uputiti ovisi o trenutnom raspoloženju – rekao nam je.

Više od godine dana prošlo je otkako je proslavljeni hrvatski rukometaš Zlatko Saračević preuzeo kormilo Podravke Vegete. Koprivničanke i Koprivničanci u potpunosti su ga prihvatili, često je viđen na gradskim ulicama i stoga je, također, zanimljivo čuti koje je mjesto posjetio tijekom godišnjeg odmora.

– Bio sam u Dubrovniku desetak dana sa suprugom. Imam puno prijatelja ondje jer sam prije trenirao njihov klub – otkrio nam je Saračević, dodavši kako je južni biser hrvatske obale njegova destinacija posljednjih godina.

Osim radi druženja, strateg Podravke oduševljen je samim gradom na koji se naviknuo učestalim dolascima.

Poznato policijsko lice, glasnogovornica PU Koprivničko-križevačke Dijana Žagar godišji provodi svestrano, na više mjesta.

– Ove godine ljetovat ću s obitelji  tjedan dana u kolovozu u okolici Šibenika. Kako je dijete starije pokušavamo svake godine otići na neko drugo mjesto na ljetovanje. U pravilu tražimo mirnija mjesta za ljetovanje, odnosno dajemo prednost mjestima koja su dobro povezana brodskim linijama da možemo obići i manje otoke i razgledati njihove znamenitosti, a koja se nalaze u blizini mjesta u kojem smo smješteni. Također, odabiremo mjesta koja imaju prekrasne mirne plaže, to nam je jedan od glavnih prioriteta. Tako ove godine planiramo posjetiti Zlarin, Kaprije i druga mirna i manja mjesta koja se nalaze u okolici Šibenika, obići ćemo i prekrasni Nacionalni park Krka – rekla nam je Dijana.

Foto: Ivan Balija
Dijana Žagar // Foto: Ivan Balija

Poznata koprivnička umjetnica Gordana Špoljar Andrašić ističe kako je cijela njezina obitelj zaljubljena u more, našu obalu i otoke.

– Obožavamo plivanje, šetnje i boravak uz more, istraživanje i pronalaženje novih i za nas još nepoznatih mjesta. Budući da kao samostalni umjetnici nismo vezani uz zadani datum godišnjeg odmora, nemamo, a uglavnom i ne možemo unaprijed odrediti kada ćemo se i gdje uputiti. To je možda i sretna okolnost jer upravo zbog toga možemo spojiti kontakte s ljudima ili galerijama s kojima surađujemo, s kraćim boravcima na novim odredištima. Primjer je Dubrovnik gdje zbog suradnje s Galerijom Sebastian, često odlazimo, ali pokušavamo izbjeći vrijeme najvećih gužvi s kojima se grad suočava. Uz plivanje i puno hodanja, na odmor obavezno nosim puno knjiga koje u hladovini nekog tihog mjesta nastojim pročitati – ispričala je Gordana.

Gordana Špoljar Andrašić
Foto: Ivan Brkić

Bilo kako bilo, svima nam je potreban odmor da napunimo baterije i budemo što bolji u poslu koji radimo!

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW