12.4 C
Koprivnica
Petak, 12. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
danas bez novih

Pitali smo zašto u našoj županiji jučer nisu provedena testiranja. Odgovori su malo zbunjujući
P

Ako se na lokalnoj razini, u županijama, iz bilo kojega razloga ne može obaviti, tada se dogovara na centralnoj razini, rekao je Capak na konferenciji za novinare.

Ne propustite

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije danas je obavijestio javnost kako, obzirom da jučer nisu provođena testiranja na SARS – CoV-2 virus, na području županije u općoj populaciji nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19.

Pitali smo nadležne iz županijskog Stožera kako to da se nisu provodila testiranja.

– Nedjeljom se od samog početka ne provode testiranja, nije to ništa novo. Zato ćemo sutra imati povećan broj zaraženih – kažu nam iz Stožera.

Prošloga smo ponedjeljka, kao i većinu ponedjeljaka do sada, imali brojku zaraženih na području županije pa se očito nešto ipak promijenilo.

Ujedno, Nacionalni Stožer civilne zaštite danas se vratio redovnim konferencijama za medije. Među pitanjima novinara bilo je i ono o broju dnevnih testiranja koje se, podsjetimo, vikendom provodi u manjoj mjeri, a bila je spomenuta u Koprivničko-križevačka županija gdje nisu obavljeni testovi. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak kazao je kako “kapaciteti testiranja nisu došli do plafona.”

– Testiranje se obavi ondje gdje postoji zahtjev za testiranjem i gdje postoje indikacije. Ako se na lokalnoj razini, u županijama, iz bilo kojega razloga ne može obaviti, tada se dogovara na centralnoj razini, u HZJZ-u, da se razlika testova obavi kod nas, u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Andrija Štampar ili infektivnoj klinici, a pomagale su nam i kliničke ustanove – odgovorio je Capak.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rasinjski ljepotan

FOTO Pogledajte kako će izgledati novi dvorac Inkey, bit će to pravi turistički biser sjevera Hrvatske

Mnogo je bilo skeptika kad je Županija kupila derutni dvorac Inkey u Rasinji za 60-ak tisuća eura. Ova se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×