BESPOVRATNA SREDSTVA

Pitomača će dobiti nove sommeliere, Ministarstvo turizma sufinancira prekvalifikacije

Projekt Master Sommelier provest će Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača, Srednja škola Stjepan Ivšić Orahovica i tvrtka Terra Slavonica Virovitica.

10:15h
0
Ilustracija // Foto: djurdjevac.hr

Na području Orahovice i Pitomače, prekvalifikacijom će se osposobiti pedesetak osoba za sommeliere u ugostiteljstvu, uz 1.888.585,25 kuna bespovratnih sredstva Ministarstva turizma.

Ministar turizma Gari Cappelli donio je Odluku o financiranju projekata koji su prijavljeni na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva. Nakon provedenog natječajnog postupka, prošao je projekt Master Sommelier kojeg će provesti Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača, Srednja škola Stjepan Ivšić Orahovica i tvrtka Terra Slavonica Virovitica.

Projekt je prošao u stopostotnom iznosu od 1.888.585,25 kuna. Najveći dio sredstava dodijelit će se Srednjoj školi Stjepana Sulimanca Pitomača.

– Navedenim projektom, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Virovitica, radit ćemo program osposobljavanja za mlade do 25 godina za zanimanje sommelier u ugostiteljstvu. Očekujemo kako ćemo ovom prekvalifikacijom obuhvatiti pedesetak osoba u Pitomači i Orahovici – kazao je ravnatelj Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača Josip Ivoš, a prenijele službene stranice Općine Pitomača.

čitam...
Loading...