17 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
BESPOVRATNA SREDSTVA

Pitomača će dobiti nove sommeliere, Ministarstvo turizma sufinancira prekvalifikacije
P

Projekt Master Sommelier provest će Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača, Srednja škola Stjepan Ivšić Orahovica i tvrtka Terra Slavonica Virovitica.

Ne propustite

Na području Orahovice i Pitomače, prekvalifikacijom će se osposobiti pedesetak osoba za sommeliere u ugostiteljstvu, uz 1.888.585,25 kuna bespovratnih sredstva Ministarstva turizma.

Ministar turizma Gari Cappelli donio je Odluku o financiranju projekata koji su prijavljeni na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva. Nakon provedenog natječajnog postupka, prošao je projekt Master Sommelier kojeg će provesti Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača, Srednja škola Stjepan Ivšić Orahovica i tvrtka Terra Slavonica Virovitica.

Projekt je prošao u stopostotnom iznosu od 1.888.585,25 kuna. Najveći dio sredstava dodijelit će se Srednjoj školi Stjepana Sulimanca Pitomača.

– Navedenim projektom, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Virovitica, radit ćemo program osposobljavanja za mlade do 25 godina za zanimanje sommelier u ugostiteljstvu. Očekujemo kako ćemo ovom prekvalifikacijom obuhvatiti pedesetak osoba u Pitomači i Orahovici – kazao je ravnatelj Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača Josip Ivoš, a prenijele službene stranice Općine Pitomača.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×