LIKOVNA UDRUGA DUGA

Pitomača predstavila međunarodnu izložbu pisanica prekrasnih motiva

Izlaganjem Slavice Trdić Veselić iz Slovenije izložba je dobila međunarodni štih.

11:25h
0
Foto: Barica Mihoković (Općina Pitomača)

Uoči Uskrsa Likovna udruga Duga i ove je godine organizirala međunarodnu izložbu pisanica. Sada već deveta po redu, izložba je otvorena u novom prostoru u predvorju Doma kulture u Pitomači, popularnoj Kinosali.

Na otvorenju izložbe pristigle goste i autore pozdravio je predsjednik LU Duga Matija Golubić. Pisanice su izložili članovi i članice Udruge žena Bukovčanke iz Špišić Bukovice, KUD-a Petar Preradović Grabrovnica, Čuvarice kulturne baštine Kladare, Horkud Golub Bjelovar, Likovnog udruženja Ludbreg te Slavica Trdić-Veselić i domaćini Likovni klub Duga iz Pitomače, pojačani sudionicima likovne radionice 54+.

Izlaganjem Slavice Trdić Veselić iz Slovenije izložba je dobila međunarodni štih. Predgovor kataloga napisala je Danijela Rešetar, rekavši da je pisanica simbol života, a bojanje uskrsnih jaja vezano je uz Uskrs, proljeće i buđenje novog životu.

Razni motivi na pisanicama osobni su izraz svakog autora. Prisutnima se obratio i svjetski poznati slikar Stjepan Ivanec rekavši da to danas nisu više samo pisanice nego i risanice izrađene osim na jajima i na drvu oblikovanom u jaja. Mnoga od njih prava su remek djela. Zahvalio se Branku Novoselu za fotografije u katalogu, Općini Pitomača na pokroviteljstvu izložbe, prisutnima čestitao sretan Uskrs i otvorio izložbu.

Foto: Barica Mihoković
Foto: Barica Mihoković
Foto: Barica Mihoković
Foto: Barica Mihoković

čitam...
Loading...