Treking liga

Po špiljama Like i ljetnoj žegi, šest županijskih trekingaša uspješno odradilo utrku

10:24h
0
Križevčanin i Koprivničanka utrku su završili zajedno // Foto: boriskacan.com

Podravsko-prigorski trekingaši odradili su i sedmo kolo Treking lige, na velikim temperaturnim razlikama od ljetnih sparnih 30-ak stupnjeva do osvježavajućih sedam.

Naime, Lika Cave Trekk bio je specifičan po nekim kontrolnim točkama postavljenima u nekoliko špilja koje su natjecatelje spašavale od kolabiranja na nemilosrdnom suncu.

U najduljoj i najtežoj kategoriji Ultri, natjecao se samo đurđevački bračni par Ivandija koji je nakon prevaljenih 40-ak kilometara te do 1500 metara visinske razlike, zajedno ušao u cilj nakon 10:34 sati. Time je Ivana zauzela četvrtu poziciju od pet žena, a Vjekoslav 12. među 19 muških.

U kategoriji Challenger natjecala su se križevačka braća Kamenjašević gdje je Bonislav zauzeo 74. mjesto od 104 muškarca nakon 5:27 sati na stazi, dok je Marin stazu od 27 kilometara s 800 metara visinske razlike prošao 51. za 4:37 sati.

Iza sebe je tek s minutom zaostatka pred ciljem, ostavio Martinu Maloča iz Koprivnice koja je utrku završila 14. od 53 žene.

Još je jedan Križevčanin sudjelovao u utrci, u kategoriji Active dugoj 15 kilometara, a s 500 metara visinske razlike – Vilim Ivančan. On je u roku 2:50 sata zauzeo 51. poziciju od 133 muška natjecatelja.

 

 

čitam...