loptanje

Poberuni imaju novu klupsku upravu, novog trenera i nove igrače, sve kako bi ostali u Prvoj ŽNL

NK Kalinovac se natječe u Prvoj ŽNL i u 12 odigranih kola upisali su isto toliko poraza, te tavore na dnu ljestvice s nula bodova, devet manje od Peteranca koji je mjesto iznad. 

15:10h
0
Foto: Jurica Karan

Vodstvo nogometnog kluba Kalinovac početkom ove godine podnijelo je ostavku na vodeće funkcije u klubu, a tu se prvenstveno misli na Krunu Kraljevića i Mirka Mađerića. Njihovo neslaganje s općinskim vodstvom koje nije htjelo više novca uložiti u jedni sportski kolektiv na području općine bilo je vidljivo duže vremena te su onda odlučili dati priliku nekom drugom.


NK Kalinovac se natječe u Prvoj ŽNL i u 12 odigranih kola upisali su isto toliko poraza, te tavore na dnu ljestvice s nula bodova, devet manje od Peteranca koji je mjesto iznad.

Formirana je i nova uprava, a sve bi trebalo biti potvrđeno krajem tjedna. Upravu čine domaći igrači i ljudi iz Kalinovca, točnije Darko Dergez, David Sobota, Tomislav i Luka Đipalo, Borna Golubić, Neven Golubić, Mateo Lugarov, Tomislav Klasan, Mihael Marjanović, Branko Babec, Pavao Rakitničan, Josip Šokec, Luka Brlek, Mišel Stanjo i Marko Imbriša.

Novi predsjednik je Neven Golubić, ujedno i igrač koji se oporavlja od ozljede, a tajnik će biti David Sobota.

Novu upravu dočekali su dugovi i cilj je te dugove podmiriti što je prije moguće, kao i izboriti ostanak u Prvoj ŽNL. Spomenimo kako klub ove godine slavi 100 godina postojanja.

U tijeku je obnova klupskih prostorija, a proljetni dio Poberuni bi trebali igrati na svom travnjaku. Promijenili su i termin domaćih utakmica, umjesto nedjeljom igrat će subotom.

Novi trener seniora je Josip Marenić, bivši trener mlađih uzrasta u Đurđevcu. Dogovoren je ostanak Guskovića, Balenovića i Zlatara, a vraća se i oporavljeni Čabraja.

TRANSFERI

Zasad u klubu imaju dva nova igrača. Marijan Zvonar je stigao iz Tehničara iz Cvetkovca, a igra u veznom i napadačkom redu. Osim njega, u klub se vratio i domaći dečko Marko Imbriša, kao i David Sobota koji stiže iz Ferdinandovca.

Iz kluba su nam otkrili kako pregovaraju s još tri igrača sa zagrebačkog područja i s dva, tri igrača iz regije.

čitam...