Pobjedom nad Lokomotivom Podravka osigurala novi naslov prvaka Hrvatske

19:01h
0
110305-lokomotiva

Rukometašice Podravke Vegete u subotu su u Zagrebu pobijedile Lokomotivu u utakmici 19. kola Prve HRL za žene 26:19 (14:8).

Ovom pobjedom koprivničke su rukometašice praktički osigurale novi naslov prvakinja Hrvatske, jer ih do kraja natjecanja više nema tko ugroziti.

 U čvrstoj utakmici Podravka je bila bolja, jer je imala i bolje pojedinke i ekipu.

Podravkina pobjeda ”diže” je u bodovnu prednost pred Lokomotivom. To su sada dva sigurna boda (Podravka Vegeta u jednom kolu neće imati suparnika, a Lokomotiva je već pauzirala. Time su Koprivničanke praktički osigurale novi naslov prvakinja, Ligu prvakinja i slobodan prostor za formiranje ekipe za iduću sezonu, jer se sada zna da se ekipa slaže za Europu. Na tome Uprava radi već od kraja prošle godine.

Utakmica Lokomotiva – Podravka Vegeta bila je čvrsta, zanimljiva, u početku i neizvjesna. Naime, prvi gol, vodstvo Lokomotive, pao je u 7. minuti, Podravka je povela 2:1 u 10. Podravka je vodila, a na dva razlike je povisila tek u 15. minuti (4:6).

Tek u 24. minuti prvi puta bilo je tri razlike (6:9), a poluvrijeme je bilo već 8:14. U tom prvom dijelu prevagu je donijela Maja Kožnjak s uvjerljivom igrom (4 gola i isposlovala dva sedmerca), a njoj uz rame bile su iznenađujuće svježa Svitlana Pasičnik i razorna Miranda Tatari. Na golu je stajala kao neprelazni stup Ivana Jelčić i iako je na drugoj strani Vanja Radić imala dosta obrana, Jelčić je branila teške lopte u pravom trenutku.

U drugom dijelu Lokomotiva se na trenutke približavala, osobito kada bi suci poizbacivali Podravkine igračice (uvjerljiva prednost Lokomotive, 14:4 minute). No, već u 40. minuti i stanja na semaforu 13:20, bilo je jasno da je ovo Podravkina utakmica.

Lokomotiva nije stala, izuzetno se trudila, ali kvaliteta je bila na strani Podravke, cure iz Zagreba igrale su povremeno jako brzopleto, i s forsiranjem i guranjem na crtu, gdje, uglavnom, nije bilo prolaza.

– Fali nam u tom rukometu šuteva iz vana, ali to je tako, kad je većina igračica moje visine – rekao nam je nakon utakmice izbornik Vladimir Canjuga, aludirajući na svoj relativno nizak rast.

Na pobjedi je čestitao i bivši trener Zdravko Zovko, koji već dva mjeseca u Njemačkoj uči njemački jezik u jednom mjestašcu kraj Frankfurta. Na utakmici je bilo pet članova Upravnog odbora na čelu s predsjednikom Krunoslavom Bešvirom. On je očekivao ljepšu igru, ali u takvim utakmicama najčešće nema ljepote, ona se odražava samo u rezultatu.

Točno je, nije bilo pravih šutera, ali je bila izuzetna borbenost. Šteta što se utakmica igrala u istom terminu kada je drugoj dvorani Zagreb igrao Ligu prvaka. Možda bi više gledatelja pohodilo Trešnjevku.

I na kraju dodatak. Jasno je da se u ekipi nakupilo dosta emocija. Naime, utakmica je odlučivala praktički o cijeloj sezoni. Nakon zadnje sirene grč je nestao, Podravkine cure rastrčale su se dvoranom, uspjele uloviti trenera Nevena Hrupca i bacale ga u zrak. E, ovo dugo nismo vidjeli.

UTAKMICA 19. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

LOKOMOTIVA – PODRAVKA VEGETA 19:26 (8:14)

ZAGREB – Dvorana Kutija šibica. Gledatelja: 300. Suci: Dražen Gladović i Goran Volenik (oba Virovitica). Nadzornik HRS-a: Milorad Jeftić (Varaždin).

LOKOMOTIVA: Merdak (-), Radić (11+0); Nikšić 5, Pasarić, Vučković, Šerić 4(1), Janković, Puljić, Tomić, I. Milić 4, I. Milanović Litre 2, M. Milić 3, Bošnjak, Krsnik 1(1). TRENER: Nenad Šoštarić.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (-+1), Jelčić (10+1); Čović, Vukojević, Kožnjak 7, Pongrac, A.M. Beljo, Petković, Zebić 2(2), Gaće 2, V. Milanović Litre 1, Pasičnik 6, Havić, Tatari 6, Nikčević, Pušić 3. TRENER: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Lokomotiva 6(2), Podravka Vegeta 3(3).

ISKLJUČENJA: Lokomotiva 4 minute (Šerić 2+2), Podravka Vegeta 14 minuta (Gaće 2+2, Kožnjak, Petković, V. Milanović Litre, Havić, Tatari po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Maja Kožnjak (Podravka Vegeta).