17.6 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Počela izdradnja rotora na Starogradskoj
P

Ne propustite

Postavljanjem nove privremene prometne signalizacije danas je počela gradnja rotora na križanju Starogradske i zaobilaznice u Koprivnici. Ravnatelj Županijske uprave za ceste Krešimir Janach je pojasnio kakav se režim prometa uvodi na tom raskršću tijekom radova:

„Signalizacija će biti uređena tako da se promet na magistralnoj cesti ne prekida, znači on će biti stalan, dok će se Starogradska raditi tako da bude samo ulaz sa zaobilaznice, što znači da se sa Starogradske neće moći na zaobilaznicu. Promet je reguliran privremenom signalizacijom a usprkos radovima, gužvi na križanju ne bi trebalo biti.“

Zajednički investitori  su Hrvatske ceste i Županijska uprava za ceste, a ukupna vrijednost svih radova procijenjena je na do dva milijuna kuna. Rotor bi trebao biti završen do kraja kolovoza.

 

I dok su nadležni u Hrvatskim Cestama i Županijskoj upravi za ceste uvjereni su da je rotor najbolji način za smanjenje gužvi i povećanje sigurnosti na križanju Starogradske i koprivničke zaobilaznice,  inače crnoj prometnoj točci, u Gradu su nezadovoljni ovakvim prometnim rješenjem. Gradonačelnik Zvonimir Mršić je rekao da ovaj rotor smatra tek privremenim rješenjem za poboljšanje prometa:

Rotor bi trebao biti završen do kraja kolovoza. // foto: Stjepan Dolenec„To je jedno rješenje koje je privremeno rješenje zato što se nadam da će otkloniti brojne nesreće koje se tamo zbivaju sada, dakle da će povećati s jedne strane sigurnost, a s druge strane protočnost, međutim, to nije rješenje koje je u skladu s prostornim planovima Grada Koprivnice. Ovdje moram reći da nije čak tražena niti građevinska dozvola jer bi mi tada tražili da se radi u skladu s prostornim planovima za čije donošenje smo morali donijeti suglasnost istih tih Hrvatskih cesta i Županijske uprave za ceste.“

Najboljim rješenjem za uređenje ovog raskrižja u Gradu ocjenjuju izgradnju podvožnjaka, no zbog količine potrebnog novca i kompliciranosti izvedbe investitori su se ipak odlučili na jeftiniju rotorsku verziju.

tekst: Radio Drava

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Vatreni se bore s Italijom na terenu, a utakmica se gleda na svakom kutku, ulovili smo atmosferu

Odlučujuća je utakmica na Europskom prvenstvu za naše Vatrene. Igra se s Italijom, a samo pobjeda dolazi u obzir...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×