Počela predizborna šaputanja – Koprivnički gradonačelnik budući ministar regionalnog razvoja?

15:10h
0
Smiješi li se koprivničkom gradonačelniku ministarska fotelja? // foto: Ivan Brkić

Nakon što je Kukuriku koalicija predstavila svoj predizborni program – Plan 21, počelo se i javno špekulirati o mjestu koje bi u budućoj vladi zauzeo koprivnički gradonačelnik, SDP-ov saborski zastupnik Zvonimir Mršić. On ističe da je u ovom trenutku bitno do kraja kreirati program izlaska Hrvatske iz krize te izaći na izbore čiji će rezultati pokazati tko će što raditi.

 

– Danas se unutar Kukuriku koalicije ili SDP-a ne raspravlja o tome tko će igrati koju ulogu nakon izbora nego se raspravlja o tome kako naći rješenja, kako osmisliti rješenja i kako za ta rješenja dobiti što je moguće veću podršku građana – rekao je Mršić.

Zemlja je trenutno u takvoj situaciji da ni jedan pojedinac, osim predsjednika stranaka, nema pravo određivati svoje ambicije i želje, već oni trebaju biti podređene onome što će država, domovina i građani od njih tražiti, rekao je Mršić te na upit o mjestu na kojemu bi on mogao najviše dati odgovorio.

Neke moje preferencije su potpuno nevažne u ovom trenutku uključujući i preferenciju da li ću ili neću biti u izvršnoj vlasti. Ja mislim da je puno važnije da imamo plan, da je taj plan puno obuhvatniji nego što je danas, i da se nakon izbora provede. Na kojoj poziciji će tko od nas osobno biti, mislim da je potpuno nevažno –  dodao je Mršić.

Obaviješteni tvrde da se Mršiću, s obzirom na iskustva koja je stekao kao gradonačelnik te prema njegovu djelovanju u Saboru, nazire mjesto ministra regionalnog razvoja.

Izvor: Radio Koprivnica