ŠKOLSKA GODINA 2021./2022.

Počele su pripreme za upis u prve razrede Osnovne škole Đurđevac, na popisu 16 učenika više nego lani

Gradonačelnik Hrvoje Janči istaknuo je kako se broj djece upisane u prvi razred svake godine povećava.

09:40h
0
Osnovna škola Đurđevac // Foto: Grad Đurđevac

U Osnovnoj školi Đurđevac počele su aktivnosti oko upisa djece u prvi razred za školsku godinu 2021./2022. Obveznici upisa u prvi razred su djeca rođena između 1. travnja 2014. godine i 31.ožujka 2015. godine kao i djeca koja su imala odgodu upisa ove školske godine. Za novu školsku godinu 2021./2022. godinu na popisu za upis u prvi razred je 110 djece (42 dječaka i 68 djevojčica).

– Upisno povjerenstvo naše škole u suradnji sa školskom liječnicom obavit će pregled i testiranje djece i donijeti odluku o konačnom broju djece koja će biti upisana u prvi razred školske. Tako će u matičnu školu u Đurđevcu biti upisano 100 djece, u Područnu školu Budrovac dvoje djece, Područnu školu Čepelovac četvero djece, a u Područnu školu Sirova Katalena četvero – objasnio je ravnatelj Danijel Domišljanović.

Gradonačelnik Hrvoje Janči istaknuo je kako se broj djece upisane u prvi razred svake godine povećava.

Foto: Jurica Karan
Hrvoje Janči // Foto: Jurica Karan

– U odnosu na školsku godinu 2020./2021. kad ih je za upis bilo 94, sada na popisu imamo 16 učenika više, odnosno njih 110. To je značajno povećanje i u odnosu na 2019. kad je na popisu bilo 75 djece. Ovakav veliki porast broja djece dorasle za upis u našu školu je rezultat većeg broja rođene djece, ali isto tako je to i rezultat doseljavanja mladih obitelji na naše područje u odnosu na evidentirana odseljavanja iz grada – smatra Janči, ističuću rad Dječjeg vrtića Maslačak.

Planirano vrijeme upisa djece u prvi razred je od 8. veljače do 25.veljače 2021. Svaki dan planirano će se za upis pozvati devetero djece, i to u suradnji sa školskom liječnicom nadležnom za našu školu. Svi će roditelji uskoro dobiti službeni poziv sa svim uputama oko upisa njihove djece u prvi razred, stoji u objašnjenju na službenim stranicama Đurđevca.