Počelo betoniranje temeljnih ploča na prvoj „šparnoj hiži“

15:55h
0
Počelo je betoniranje na prvoj pasivnoj zgradi // foto: Ivan Brkić

Zahvaljujući lijepom vremenu i toplim danima radovi na izgradnji  prve pasivne zgrade na koprivničkom Lenišću teku po planu tako da su radnici građevinske tvrtke „Tehnika“ u petak počeli betonirati temeljne ploče podruma.

Podsjetimo, u prvoj pasivnoj zgradi biti će 28 stanova, a vjerojatna cijena kvadrata stajati će manje od tisuću eura. Ulaganje u „šparnu hižu“ s dizalom iznosi 10 milijuna kuna, a svi stanovi su već unaprijed rezervirani. Plan je da prvi stanari u nju usele početkom ljeta. 

Usporedno s prvom zgradom, za mjesec dana trebala bi se početi graditi i druga „šparna hiža“ koja će biti odmah uz prvu. Druga zgrada imat će također 28 stanova, 42 garažno-parkirališna mjesta i uređene prometnice s okolišem, a njezina izgradnja stajat će nešto manje od 7,5 miljuna kuna.

Svi oni koji su zainteresirani za stanovanje u drugoj zgradi (a koji imaju potrebne uvjete) zahtjeve za odobravanje kupnje stana mogu podnijeti do 26. veljače na adresu Agencije za društveno poticanu stanogradnju Grada Koprivnice, Zrinski trg 1, Koprivnica.

Ravnatelj Agencije za društveno poticanu stanogradnju Darko Ledinski istaknuo je da je za kupnju stana u drugoj pasivnoj zgradi već pristiglo 14 zahtjeva.