Počelo preseljenje Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije

10:05h
0
Zavod za javno zdravstvo seli u prostore stare interne

Završili su radovi na unutarnjem uređenju prostora „stare interne“ u krugu Opće bolnice „Tomislav Bardek“ u Koprivnici. Trenutno su u tijeku preseljenja svih službi Zavoda za javno zdravstvo iz stare zgrade u centru grada na lokaciju na Trgu dr. Tomislava Bardeka. Završetak preseljenja se planira u subotu.

Na prvom katu „stare interne“ nalazit će se sljedeće službe Zavoda: Služba za epidemiologiju, Služba za školsku medicinu i Služba javnog zdravstva i socijalne medicine. Drugi kat je predviđen za Centar za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, te Služba za zajedničke poslove i gospodarstvo. 

Za prvu fazu sanacije zgrade „stare interne“, iz sredstava Županije i Zavoda izdvojeno je šest milijuna kuna, dok je u drugoj fazi 3,9 milijuna kuna osigurano iz kredita, decentraliziranih sredstava i vlastitih sredstava Zavoda za javno zdravstvo. Od preostalih radova koji se moraju izvesti planira se uređenje okoliša, drenaža i završni sloj fasade.

Sami korisnici usluga Zavoda neće u ovih nekoliko dana biti ni u čemu zakinuti jer se planom preseljenja niti u jednom trenutku ne prekida usluga za građanstvo. Od idućeg tjedna sve usluge mogu se dobiti u još primjerenijim prostorima na novoj adresi.