4.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NEMA PANIKE

Gripa ove sezone stigla ranije i pokosila vrtićarce i školarce, doktor Radiček otkrio nam je koliko je oboljelih u županiji
G

Zaduženo je 12 tisuća doza i cjepiva još ima te se još uvijek mogu cijepiti kod liječnika obiteljske medicine ili u Zavodu za javno zdravstvo, kazuje

Ne propustite

Gripa je ovih dana u porastu, no brojke u Koprivničko-križevačkoj županiji uobičajene su za ovo doba godine. Otkrio nam je to Darko Radiček, epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.

- Oglas -

– Do danas imamo 1000 prijavljenih slučajeva iz bolnice te iz primarne zdravstvene zaštite, odnosno doktora obiteljske medicine i pedijatara. Ti slučajevi nisu svi dokazani, a većinom je isključen covid, jer su nam dostupni brzi antigenski testovi. Oni postoje i za gripu, no nisu nam dostupni. Pod gripu se svrstvaju svi koji imaju simptome visoke temperature i bolove u kostima te ostale simptome uobičajene za gripu – rekao nam je doktor Radiček.

Kaže da su to očekivane brojke za ovo vrijeme i ne odskaču od prosjeka, jedino što se gripa ove godine pojavila malo ranije, oko dva tjedna prije božićnih blagdana, ali to su bila tek dva slučaja.

gripa virus prehlada bolest temperatura ingimage
Ilustracija // Foto: Ingimage

Obuhvaćene su sve dobne skupine, a kako kaže dr. Radiček, najmanje obolijevaju stariji od 65 godina, a najviše vrtićarci i školarci.

- Oglas -

– Razlog tome je vjerojatno što se stariji većinom cijepe i za njih je cjepivo besplatno. Zaduženo je 12 tisuća doza i cjepiva još ima te se još uvijek mogu cijepiti kod liječnika obiteljske medicine ili u Zavodu za javno zdravstvo – kazuje dr. Radiček.

Od ukupnog broja slučajeva, njih 987 su prijavili liječnici, tek 22 bolnica, a srećom, nema podataka o težim ni smrtnim slučajevima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ZONA KOPRIVNIČKI IVANEC

Pored Danice ‘niče’ polje solarnih panela, prije dvije godine kupila ga je tvrtka iz Vinkovaca, pitali smo ih u kojoj je fazi izgradnja i...

Prije desetak dana pisali smo o tvrtki iz Koprivničkih Bregi, koja je u Poduzetničkoj zoni Koprivnički Ivanec kupila jedno...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti