Podignuta optužnica protiv sedam osoba u predmetu „Stop“

12:47h
0
Podignuta optužnica protiv sedam osoba u predmetu „Stop“

Nakon provedene istrage, USKOK je pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv sedam osoba u predmetu ‘Stop’, odnosno, zbog davanja i primanja mita u koprivničkoj podružnici Pučkog otvorenog učilišta Đurđevac.

U toj su se ustanovi za srednjoškolsko obrazovanje odraslih provodili programi doškolovanja, prekvalificiranja i osposobljavanja za različita zanimanja u prometnoj, trgovačkoj i građevinskoj struci. 

Optužnicom se tereti 41-godišnjak, inicijala D. K., da je kao osnivač i ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta od srpnja 2007. do ožujka 2009. godine u više navrata tražio i primio mito. Prema dogovoru, 35-godišnjak, inicijala M.K., je za proviziju pronalazio osobe koje su bile zainteresirane platiti stjecanje svjedodžbi o prekvalifikaciji dok je 41-godišnjak za iznose od tri i pol do čak 38 i pol tisuća kuna okrivljenicima omogućio izdavanje svjedodžbi o položenom završnom ispitu i stjecanju srednje stručne spreme, iako nisu pohađali nastavu ni polagali potrebne ispite, a niti pisali završne radove.

Davanje i primanje mita u tom učilištu zaustavljeno je predlani u proljeće, akcijom kodnog imena ‘Stop’ koju su proveli policija i USKOK, a sada je podigunuta optužnica protiv sedam osoba.

Izvor: Radio Koprivnica