Podignuta optužnica za ubojstvo u Štaglincu

13:03h
0
Kuća u Štaglincu u kojoj se dogodilo mučko ubojstvo // Foto: Arhiva

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred tamošnjim Županijskim sudom optužnicu protiv 42-ogodišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela teškog ubojstva i krađe. Radi se slučaju s početka veljače, kada je u koprivničkom prigradskom naselju Štaglincu pronađeno mrtvo tijelo 61-ogodišnjeg Ive Kralja.

Policija je ubrzo zbog sumnje da je počinitelj ubojstva privela 42-ogodišnjaka, za kojega su mediji ubrzo doznali da se radi o Ivanu Štrkalju.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Prema upravo podignutoj optužnici, okrivljenika se tereti da je 31. siječnja navečer u kući oštećenika u Štaglincu, prišao mu s leđa i zadao dva udarca čekićem po glavi te još dva nakon što ga je srušio na tlo, te mu tako nanio ozljede uslijed kojih je preminuo.

Tereti ga se da je postupao s ciljem osvete jer je bio ogorčen time što u postupku opoziva uvjetne osude koja mu je izrečena zbog kaznenog djela krađe Kralj nije pristao da mu radom nadoknadi štetu, pa je uvjetna osuda preinačena u zatvorsku kaznu od godine dana.

Odvjetništvo tereti okrivljenika i da je nakon ubojstva uzeo novčanik žrtve s novcem i bankovnom karticom te pretražio njegove svari u potrazi za novcem.

Optužno vijeće Županijskoga suda u Varaždinu produljilo je istražni zatvor okrivljeniku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr 

čitam...