23.5 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Podravci i Prigorci dužni čak 572 milijuna kuna poreza!
P

Ne propustite

Kako je 31. srpnja jedan od četiri datuma u godini na koje je Porezna uprava dužna objaviti obnovljene popise poreznih dužnika, upravo na internet stranicama uprave možemo doznati kakvo je najnovije stanje i u Podravini i Prigorju s dugovima za PDV, porez na dobit, na dohodak, za obavezna osiguranja, trošarine, promet nekretnina te dugovanja za carine.

Na listi tvrtki iz naše županije koje su dužne razne obaveze državi 112 je imena, čime u ukupnom broju na razini države sudjelujemo s nešto više od 2%, a slično je stanje i u obrtima; 177 obrtnika dužnika iz našega kraja tek je 1,7% ukupnoga broja.

Među više od 76 tisuća građana od kojih poimence Porezna uprava potražuje dugove stanovnika naše županije je skoro 4 i pol tisuća, a najbolje plasirani je Vilim Martinčić iz naselja Dedine u općini Sveti Petar Orehovec, s dugom većim od 3,5 milijuna kuna.Dugove veće od milijun kuna ima desetero naših sugrađana, a liste gospodarstvenika i dalje predvode ista imena; kod tvrtki to je Inženjer Branko Međurečan iz Kalinovca s oko 13,5 milijuna, a kod obrtnika Smiljana Blažek iz Koprivnice s 3,3 milijuna kuna.

Iako Podravci i Prigorci ne čine preveliki udjel u ukupnim dugovanjima državi, zbrojeni iznosi ipak nisu mali; naši obrtnici dužni su 60 milijuna kuna, tvrtke 127 milijuna, a građani čak 385 milijuna kuna. Zbrojeno to iznosi 572 milijuna, a podijeljeno na broj stanovnika iz popisa pretprošle godine gotovo pet tisuća kuna po svakome.

Izvor: Radio Koprivnica

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U čast Ivana Levačića

FOTO/VIDEO Više od 200 biciklista vozi 32 kilometra u čast velikog Ivana Levačića, družit će se uz lovački gulaš

Peta po redu Virovska biciklijada održava se danas u Virju, no prvi je put u povijesti posvećena Virovcu Ivanu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×