More, more

Podravci i Prigorci navalili na jadranske i inozemne destinacije, evo gdje najradije traže osvježenje od ljetnih vrućina

Za one kojima je važna cijena, dobre ponude mogu se pronaći i južnije.

15:00h
0
Plaža, more i sunčanje
ilustracija // foto: Ingimage

Ljeto je u punom jeku, a tko god je mogao, pobjegao je na more i na zasluženi odmor. Tako su i Podravci i Prigorci potražili osvježenje na svojim omiljenim odredištima.

Kako su nam rekli iz turističke agencije Marbis, njihovi klijenti rado odlaze i na Jadran, ali i u inozemstvo, a cijena je važan faktor u njihovom odabiru.

Najpopularnija domaća odredišta ove su godine većinom na Kvarneru.

– Ove godine od putovanja po Hrvatskoj najviše će se Koprivničanaca okupljati na Kvarneru – u Crikvenici, Selcu, Opatiji, zatim u Biogradu, Petrčanima, na otocima Korčuli i Visu. Cijene smještaja u samoj špici sezone kreću se od 270 kuna po osobi sve do 570 i više ovisno o hotelskoj usluzi koja može biti samo noćenje s doručkom, polupansion što uključuje dva obroka dnevno ili All inclusive usluga koja uključuje tri obroka i više dnevno i piće tijekom dana – rekao nam je Luka Knezić iz agencije Marbis.

Za one kojima je važna cijena, dobre ponude mogu se pronaći i južnije, primjerice u Splitu.

Od jeftinijih smještaja možemo izdvojiti Split sa cijenom 195 kuna po osobi dnevno za noćenje u klimatiziranoj sobi. Split je odlično ishodište za obilazak otoka. Cijena povratne karte katamarnom iz Splita do Hvara iznosi 220 kuna, a samo sat vremena iz Splita trajekt vozi do otoka Brača. A možete uživati i na jednoj od pet splitskim plaža od kojih nam je svima najpoznatija plaža Bačvice – preporučuju oni.

Podravci u inozemstvu vole već dobro uhodane i popularne destinacije, tako da tu nema posebnih iznenađenja.

– Omiljene inozemne destinacije su vruća Španjolska (Andaluzija i Madrid) te Grčka, romantična Italija (Milano, Venecija, Toskana i Firenca) te uvijek popularni Prag, Pariz, London i Amsterdam – kažu iz Marbisa.