12.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 24. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Podravka 3: Atraktivan početak priprema na Kalniku
P

Ne propustite

Svoj uobičajni trening u Koprivnici 20 mladih rukometašica RK Podravke u petak, subotu i nedjelje (od 31. kolovoza do 2. rujna) imale su na Kalniku. Slijedi izvještaj i zapis Snježane Petike.

Turistička zajednica Općine Kalnik u suradnji sa Zajednicom sportova Koprivničko-križevačke županije osmislila je program koji mladim sportašicama pruža zabavu i trening u jedinstvenom planinskom ambijentu na području Koprivničko-križevačke županije, a na samo 30 kilometara od Koprivnice. Sportski dio aktivnosti na Kalniku vodila je trenerica Snježana Petika, a za slobodne aktivnosti pobrinula se Turistička zajednica Općine Kalnik. U organizaciju boravka uključila se i Osnovna škola Kalnik, koja je ustupila prostor škole za potrebe prehrane sportašica.

Zajednička fotografijaDobrodošlicu mladim sportašicama poželio je Općinski načelnik Božidar Kovačić, koji je istaknuo kako Općina Kalnik razvoj Kalnika vidi kroz razvoj turizma, a školu u prirodi i sportske pripreme za sportaše vidi kao prednost i dobar potencijal Kalnika na kojem će Turistička zajednica i  raditi i razvijati ga.

Uz uobičajni trening mlade sportašice obišle su povijesne i prirodne znamenitosti Kalnika, pogledale demonstraciju paraglidinga, okušale su se u paintballu, a neke od njih na otkrile su svoj pjevački talent na karaoke show-u.

ZAPIS TRENERICE SNJEŽANE PETIKE

Dragi ljubitelji sporta, rukometa i naše djece!

Evo nakon duže pauze napokon se počelo nešto događati i u trećoj ekipi Podravke. Počeli smo s pripremama za novu sezonu. Kao i prijašnjih godina uvodna dva tjedna smo trenirali u Crnoj gori. Djevojčice su marljivo trenirale, upale preboljele i kilometre natukle.

SastanakAli posebnost ove godine i ovih priprema je ta što smo bili tri dana gosti Škole u prirodi na Kalniku. Posjetu smo iskoristili za treniranje u jutarnjim satima, a poslijepodnevne sate smo posvetili upoznavanju ljepota i povijesti Kalničkog kraja.

PlesPravi domaćin i vodič sva tri dana nam je bio striček Kruno Đurec, koji osim to nas je upoznavao s lokalnim znamenitostima bio je i organizator raznih igrica i događanja u slobodnom vremenu.

Smještaj je bio u novouređenim prostorijama za potrebe već gore spomenute Škole u prirodi, a prehrana u školskoj kuhinji i u Planinarskom domu Kalnik.

Uvodne riječi pozdrava i dobrodošlice izrekao je načelnik općine Kalnik Božidar Kovačić.

IgreU ta nepuna tri dana posjetili smo Stari grad, Veliki Kalnik, poslušali nezaobilazne legende o Kalničkim šljivarima i kralju Beli IV, kao i o ugarsko-hrvatskom kralju Sigismundu i njegovoj supruzi Barbari Celjskoj u narodu poznatoj pod nazivom Crna kraljica. Posjetili smo crkvu sv. Brcka u kojoj se nalaze vrijedne gotičke freske iz 14 stoljeća i obišli Biblijski vrt mira koji se nalazi u sklopu osnovne škole Kalnik.

PaintballAli curama je najzanimljivije bilo sudjelovanje u strateškoj igri obrane i napada zvanoj Paintball. Oblačenje maskirne uniforme proteklo je u smijehu i zezanju, u tome nam nije smetala niti dosadna kišica kao ni neugodan vjetar koji je puhao cijeli dan. Nakon kontrolirano i nekontrolirano ispaljenih rafala kuglica, ratnice su se umorile, ali dan još nije završio.

Paintball

Čekalo nas je natjecanje u karaokama. Međutim, cure su bile ili umorne ili sramežljive (osim dvije), i nisu bile baš zainteresirane za pjevanje, tako da se karaoke natjecanje pretvorilo u koncert duo grupe Franjkić-Benotić, koje ako propadnu kao rukometašice, našle su novu karijeru.

ParaglidingZadnji dan boravka na Kalniku iskoristili smo za upoznavanje s paraglidingom, ekstremnim sportom, koji uz to što je zanimljiv i atraktivan isto tako je i opasan. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta instruktor nije mogao poletjeti, tako da se sve svelo na upoznavanje s tehničkim podacima i na poneku anegdotu iz bogatog iskustva kako instruktora, tako i našega vodiča stričeka Krune.

ParaglidingŠto reći nakon tri dana provedenih na Kalniku, osim da je bilo lijepo, poučno i toplo bih svima preporučila posjetu tome dijelu lijepe naše. Na kraju bih zahvalila, u svoj
e osobno i u ime moje ekipe, svima koji su nam omogućili ovaj lijepi doživljaj.

Pozdrav!

Snježana

Autorica Snježana Petika i www.tz.kalnik.hr, fotografije ustupila www.tz.kalnik.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Sretan imendan

[IMENDANI] Imena na koja rijetko nailazimo danas imaju razlog za slavlje

Danas imendan slave Rupert i Mercedes. Rupert je razgovorljiv, unikatan, primamljiv, eminentan, racionalan i tajnovit. Mercedes je mudra, efikasna, romantična, cijenjena,...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti