Podravka danas s Krimom u Ljubljani

09:54h
0
podravka

090128-podravka-mPodravka Vegeta večeras u Ljubljani igra utakmicu 11. kola Regionalne lige. Suparnik je Krim Mercator, slovenski prvak koji je također izborio sudjelovanje u drugom krugu Lige prvakinja. Trener koprivničke ekipe Zdravko Zovko na raspolaganju ima sve igračice, za nastup konkurira i oporavljena Miranda Tatari. Susret će za oba kluba poslužiti kao kvalitetna priprema uoči nastavka Lige prvakinja, prilika je to da treneri isprobaju razne varijante u sudaru s jakim suparnikom.

Utakmica Krim Mercatora i Podravke Vegete odigrat će se u dvorani Krima u Ljubljani, s početkom u 20 sati. Inače, Regionalna liga u svojoj prvoj sezoni naišla je na probleme – odmah je odustao beogradski Radnički, a nakon nekoliko odigranih utakmica iz natjecanja je zbog financijskih problema istupio i makedonski Kometal. Lokomotiva i pogotovo Ljubuški nisu dorasli suparnici ostatku društva iz Lige prvakinja, no za mladi sastav iz Zagreba ovakve utakmice su dobrodošlo iskustvo, jer ekipa Lokomotive ima potencijala za napredovanje. Najavljeno je kako će se novi klubovi pridružiti Regionalnoj ligi sljedeće sezone, a njihova će imena biti objavljena uskoro.

Na ljestvici Regionalne lige vodi Budućnost sa 12 bodova iz 7 utakmica, drugi je Krim sa 11 bodova iz 8 susreta, Hypo na trećem mjestu ima 9 bodova iz 7 nastupa, dok je Podravka trenutno četvrta sa 8 bodova iz 6 odigranih utakmica.