EHF nije bio naklonjen Koprivničankama

Podravka do Lige prvakinja kroz kvalifikacije

17:30h
0
Podravkašice su prošle sezone prikazivale kvalitetne igre u Ligi prvakinja // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Podravkašice su prošle sezone prikazivale kvalitetne igre u Ligi prvakinja // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Kvalifikacijski ždrijeb održat će se 29. lipnja u Beču, a dvoboji su na rasporedu 10. i 11. rujna.

13 ekipa sigurni su sudionici rukometne Lige prvakinja sljedeće sezone. Ono što rastužuje koprivničke rukometne obožavatelje je saznanje da Podravka Vegeta nije među tim ekipama.

Tri mjesta preostala su kako bi se kompletiralo natjecanje, a za njih će se uz Podravku boriti još 11 klubova. Kvalifikacijski ždrijeb održat će se 29. lipnja u Beču, a dvoboji su na rasporedu 10. i 11. rujna.

Osiguran nastup u grupnoj fazi Lige prvakinja imaju Budućnost (Crna Gora), Györ (Mađarska), Vardar (Makedonija), Larvik (Norveška), Bukurešt (Rumunjska), Team Esbjerg (Danska), Astrakhanochka (Rusija), Thüringer (Njemačka), Sävehof (Švedska), Metz (Francuska), FTC (Mađarska), Midtjylland (Danska) i Rostov Don (Rusija). Ždrijeb skupina obavit će se 1. srpnja u danskom Glostrupu.

Podravkašicama konkurenciju u kvalifikacijama čine Hypo Niederösterreich (Austrija), Selgros Lublin (Poljska), Indeco Conversano (Italija), Bera Bera (Španjolska), Sercodak Dalfsen (Nizozemska), Gomel (Bjelorusija), Yenimahalle (Turska), Glassverket (Norveška), Leipzig (Njemačka), Krim Mercator (Slovenija) i Iuventa Michalovce (Slovačka).