24.1 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Podravka do rujna nastupa na tri turnira, prvi u petak u Sezkesfehervaru
P

Ne propustite

Podravka Vegeta ovoga tjedna nastavlja pripreme za sezonu, s tim da u prvi plan, nakon fizičkog dijela priprema, dolazi taktika, uz bolje upoznavanje suigračica. U petak se putuje i odmah i igra na dvodnevnom turniru Fabo kupu u mađarskom Székesfhérváru, na kojem uz domaćina Fehérvár KC nastupa i drugoplasirana ekipa hrvatskoga prvenstva i sudionik kvalifikacija za Ligu prvakinja zagrebačka Lokomotiva, zatim sudionik 2. runde u Kupu EHF-a, prvak Slovačke Iuventa Michalovce, te prvak Hrvatske, pobjednik Kupa i izravni sudionik natjecanja u Ligi prvakinja Podravka Vegeta.

U dvorani (sportcsarnok) Köfém u Székesfhérváru u petak 16. kolovoza se igra polufinale, a u subotu 17. kolovoza poraženi iz polufinala igraju za treće, a pobjednici za prvo mjesto. U 17 sati u prvom polufinalu najprije će igrati Iuventa – Lokomotiva, a u 19 sati u drugoj polufinalnoj utakmici Fehérvár KC – Podravka Vegeta.

Nakon toga u subotu 24. kolovoza Podravka Vegeta sudjeluje na jednodnevnom turniru u mađarskom Vácu. Uz Podravku Vegetu i domaćina sudionika 3. runde Kupa EHF-a ekipe Ipress Centar Vác, nastupaju i prvak Austrije i izravni sudionik Lige prvakinja bečki Hypo Nö te mađarski Veszprém Barabás. U prijepodnevnim susretima sastat će se Ipress Centar Vác – Podravka Vegeta te Veszprém Barabás – Hypo Nö. Popodne poraženi igraju za treće, a pobjednici za 1. mjesto.

TURNIRI PO MJERI, A DO PROGNOZA ZA PRVENSTVO POLA JE GODINE I 24 UTAKMICE LIGE PRVAKINJA (6) I REGIONALNE LIGE (11) I TURNIRA (7)

Iako Podravka Vegeta nema poziva za jače turnire, sa stručnog stajališta primjereni su suparnici na oba turnira u Mađarskoj. Odigrat će se četiri utakmice i pojačati forma uoči jedinog jakog turnira (tri utakmice) na ovim prostorima, Memorijalnog turnira Josipa Samaržije Bepa, na kojem će biti uz Podravku Vegetu i Budućnost, Krim Mercator i Hypo Nö.

U Koprivnici se nitko ne bavi prognozama, osobito ne za domaće prvenstvo, koje je na programu tek za pola godine, jer prije toga treba odigrat sedam utakmica na turnirima, šest utakmica Lige prvakinja i 11 utakmica Regionalne lige, ukupno 24 utakmice, a onda je moguće raspredati priču o izgledima u hrvatskom prvenstvu.

EKIPA PODRAVKE VEGETE NIJE U PROBLEMIMA

Uostalom, konkurenti sebe već proglašavaju favoritima, pa će Podravka Vegeta imati lagodniji start i pokušati napasti favorite. Iako se širi teza, koja inače traje već nekoliko godina, da je Podravka Vegeta u problemima, Podravka Vegeta ima kompletiranu ekipu i stručni štab, redovito trenira, putuje i nastupa, plaće za sve redovito stižu svakog 20-og u mjesecu.

Onaj drugi, upravni dio izgleda ovako: klub je u postupku preoblikovanja, sponzorski novac isti je kao i ranije i kao što će biti ubuduće (oko milijun eura godišnje), Uprava RK Podravke raščišćava nered iz ranijih godina, ali to nipošto ne znači da su Podravkine ekipe u problemima igračke ili tehničke naravi. Tvrditi tako nešto bilo bi potcjenjivanje trenutnog igračkog i stručnog kadra, a bilo kakva naklapanja, bez saznanja o činjenicama u radu Uprave, graničilo bi s osnovnim pravilima pristojnosti i fair playa.

Lakše se radi bez ishitrenih procjena i ocjena. Ima vremena za kritike i trijumfalizam.

Izvor: RK Podravka

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Podravino moja mila

FOTO/VIDEO Predivne podravske tradicijske pjesme začarale su centar

Predivne podravske tradicijske pjesme odzvanjaju danas centrom Pitomače. "Podravino moja mila" večer je posvećena upravo tim pjesmama, a brojni su...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×