borba za naslov

PODRAVKA – LOKOMOTIVA Prvenstveni derbi s ogromnim ulogom, Ihnjeva: Bit će puno borbenije nego prošli put

Utakmica će također biti humanitarnog karaktera, sakupljat će se donacije za obitelj Čirković iz Podravske Subotice koja će najvjerojatnije doći podržati Podravku. 

12:04h
0
Rk Podravka - Rk Krim
Foto: Ivan Brkić

Pred rukometnim klubom Podravka Vegeta najvažnija je utakmica sezone. Samo desetak dana nakon kup susreta s Lokomotivom, na redu je isti protivnik, ali na puno važnijem frontu – prvenstvu. U prvom dijelu sezone Podravka je poražena u Zagrebu, stoga ih sada čeka imperativ pobjede s bar tri gola razlike.


Utakmica će također biti humanitarnog karaktera, sakupljat će se donacije za obitelj Čirković iz Podravske Subotice koja će doći podržati Podravku.

– Ponovno derbi, ponovno Lokomotiva, samo što je ovog puta puno veći ulog. Ovog puta ulog je prvak Hrvatske, ulog je Liga prvaka iduće godine. Po meni ovo je važnija utakmica nego ona prva, očekujem isto punu dvoranu i lijepu atmosferu. Lokomotivu jako cijenim, to je naš najveći rival u Hrvatskoj, ali mislim da smo bolja ekipa. Moramo to pobijedit. Cure sve željno očekuju utakmicu – rekao je trener Saračević i dodao kako su sve djevojke zdrave.

Da će sve ovisiti o borbenosti domaćih igračica složila se i lijeva vanjska Aljona Ihnjeva.

– Treniramo kao i obično, spremamo se za jednu od najbitnijih utakmica ove sezone, bit će teško, borbeno, ali nadam se da će to završiti našom pobjedom. Pozivam navijače da nas dođu podržati kao i u četvrtfinalu kupa, svi smo se puno bolje osjećali. Lokomotivi je ovo druga prilika da nas pobijede jer nisu uspjele u kupu. Sad će biti puno borbenije nego prošli put, no ne vjerujem da će imati nešto novo – rekla je Aljona Ihnjeva.

Europsko iskustvo puno znači igračicama Podravke koje su ove sezone odigrale njih velik broj, dok je Lokomotiva brzo ispala. To iskustvo trebalo bi dobro doći Podravkašicama. Ipak, mlada Ruskinja naglasila je da je važna cijela ekipa, ne jedan igrač.

Utakmca se igra u subotu u 18 sati u dvorani Gimnazije Fran Galović. Ulaznice vas čekaju na već dobro znanim lokacijama u Hotelu Podravina, na recepciji Podravke, u Pivnici Kraluš te u prostorijama RK Podravke (radnim danom od 8 do 15 sati). Za sve navijače ponovno su pripremljene i slane i slatke sitnice.

 

čitam...