Podravka se zadužila za čak 100 milijuna eura

21:35h
0
101219-kljajic-m

Koprivnički prehrambeni div Podravka ovih se dana zadužila za novih stotinu milijuna eura kako bi uspjela isfinancirati dva kredita i otplatiti komercijalne zapise do kraja veljače iduće godine. Ta odluka Uprave Podravke o refinanciranju kratkoročnih obveza zaduženjem od 730-ak milijuna kuna, u utorak je potvrđena i na Nadzornom odboru kompanije.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Kako doznajemo, radi se o dugoročnom „sindiciranom” kreditu, koji je sklopljen s čak sedam poslovnih banaka. Među njima su Erste Group Bank AG, Erste & Steiermarkische bank, Zagrebačka banka, Privredna banka Zagreb, SG Splitska banka, RBA te Hrvatska poštanska banka.

Kredit je već ranije bio najavljen u medijima, a zašto ga je Podravka morala dogovoriti s bankama pokušala je objasniti članica Uprave Lidija Kljajić.

– Ovaj kredit služi za refinanciranje kratkoročnih obveza, odnosno dugoročno omogućuje smanjenje zaduženosti i financijsku stabilnost Podravke. Njime će se riješiti dva kredita koji ističu u prosincu, obveznice koje dolaze na naplatu u svibnju te komercijalni zapisi koje trebamo riješiti do veljače – rekla je članica Uprave Podravke Lidija Kljajić.

Na istoj sjednici Nadzornog odbora Podravke usvojen je i plan poslovanja grupe Podravka za 2011. Godinu. Šef Nadzornog odbora prehrambene kompanije Ljubo Jurčić u izjavi za Nacional nije želio precizirati kakvi će biti poslovni rezultati Podravke na kraju turbulentne 2010. godine, već je samo dodao kako se očekuje da oni budu u skladu s rezultatima iskazanim na kraju trećeg kvartala. Podsjećamo, Podravka je u prvih devet mjeseci ove godine iskazala 80 milijuna kuna neto dobiti. Rezultati su to kakvi se ne pamte već duži niz godina.

Podravka je sličan kredit digla i prije dvije godine, prije nego je izbila na površinu afera Spice. No, tada je pola milijarde kuna zajma otišlo između ostalog i za plaće radnicima.

Izvor: Glas Podravine

čitam...