Podravka u nedjelju sa Zvezdom, sav prihod u humanitarne svrhe

15:22h
0

101119-pvpress-mU povodu nedjeljne utakmice 6. kola D grupe Lige prvakinja Podravka Vegeta – Zvezda, što se igra u 17,15 sati u gimnazijskog sportskoj dvorani u Koprivnici, održana je konferencija za novinare. Govorili su predstavnici kluba, na čelu s direktoricom Božicom Palčić.

Uz nju na presici su bili trener Neven Hrupec i igračice Sandra Nikčević i Vesna Milanović Litre.

Božica Palčić: Nadamo se da su gledatelji socijalno osjetljivi

– Utakmica je humanitarnog karaktera – naglasila je direktorica Božica Palčić – U dogovoru sa Županijskom udrugom odgajatelja odlučili smo da naplaćujemo ulaznice. One su po cijeni od 10 kuna i sav prihod bit će doniran djeci bez roditelja, odnosno u ovom slučaju za troje djece obitelji Franjo. Nadam se da su potencijalni gledatelji socijalno osjetljivi i da će se prodati sve karte i da će dvorana biti puna. Bilo bi lijepo da se od Lige prvakinja oprostimo pobjedom i skupimo bodove za rejting u idućoj sezoni .

Učinjen je i prvi korak u ponudi klupskih suvenira, što je i raniji zaključak Upravnog odbora kluba. Napravljeno je 200 navijačkih šalova, koji će se na dan utakmice moći kupovati po cijeni od 50 kuna. Igračice će otkupiti određenu količinu ulaznica i javno ih dijeliti gledateljima zainteresiranim za utakmicu.

Silna želja Sandre Nikčević

Danas objavljujemo izjave igračica, razmišljanja trenera Nevena Hrupeca, koja su išla šire od same utakmice, objavit ćemo u subotu. Sandra Nikčević silno želi dva boda, jer smatra da bi to, na osnovi dosad pokazanog u Ligi prvakinja, bilo pravedno:

– Voljela bih da pobijedimo u toj utakmici, puno bi nam značila ta dva boda. Mislim da možemo. Utakmicu u Čehovu odigrale smo stvarno vrlo dobro i poželjela bih da tako odigramo i sada. Mislim da možemo, moramo vjerovati u sebe. Protiv Krima smo isto igrale dobro, falilo nam je ono malo da dosegnemo možda bod, ne bi bilo nepošteno da smo ga i osvojile. Igrale smo dobro i u Györu. Da smo nešto osvojile bila bi to druga priča. Dakle, treba nam malo više sportske sreće i možda malo više vjere u sebe. Moramo u utakmicu sa Zvezdom ući maksimalno i, kako naš trener kaže, odigrati sa srcem i s hladnom glavom.

Vesna Milanović Litre: Korektno smo igrale, zaslužujemo bar dva boda

I Vesna Milanović Litre izražava veliku želju za jednom pobjedom u Ligi prvakinja:

– Mislim da smo zaslužile da upišemo dva boda. Gledajući sve utakmice, cijelu Ligu prvaka, mislim da smo korektno odigrale, eventualno jedna utakmica, doma protiv Györa nije bila zadovoljavajuća. Ukupno gledajući mislim da smo dobro odigrale. U Ljubljani nam je predsjednik rekao da je zadovoljan, da znamo kakva je situacija u klubu, da smo ograničeni s nekim stvarima i sezona je takva kakva je, nadamo se da će biti puno bolje u idućoj. No, dale smo koliko možemo. U nedjelju, mislim, odigrat ćemo dobru utakmicu. Pripremamo se za Zvezdu, gledale smo snimke, znamo da nije doputovala Postnova, koja nam je u prvoj tekmi zabila 8 golova iz igre. Ali bez obzira na to, igrat ćemo angažirano zato što želimo ta dva boda, bit će lakše da ne završimo natjecanje s nulom – rekla je.

Zvezda bez Ljudmile Postnove i Jevgenija Trefilova

Zvezda je stigla u četvrtak i smještena je u hotelu Picok u Đurđevcu. Ruskinjama su omogućeni redoviti treninzi. Osim Ljudmile Postnove, koja je ozlijeđena, nije doputovao ni prvi trener Jevgenij Trefilov, tako da koprivnička publika neće imati prigode vidjeti specifičnog trenera sa specifičnim vođenjem ekipe. Umjesto njega prvo trenersko lice bit će drugi trener Zvezde Aleksandr Tarasikov.

Utakmice sudi turski sudački par Kürsad Erdogan i Ibrahim Özdeniz, a delegat EHF-a je Vlado Pendić iz Srbije. TV prijenosi su na HTV 2, ruskom NTV Plus Sport Plus i ciparskom Cyprus Sport Channelu.