Podravka u prijateljskom susretu bolja od Sesveta

17:33h
0
110115-sesvete

Pripremna utakmica u subotu u podne u Koprivnici poslužila je trenerima Eleni Nemaškalo (Sesvete) i Nevenu Hrupecu (Podravka) da isprobaju sve što imaju trenutno na raspolaganju. Pobijedila je Podravka Vegeta 35:29 (19:15).

Sesvete Agroprpteinka dugo je vodila u 1. poluvremenu. Iako je Marta Žderić, junakinja utakmice u Zaječaru, opet pokazala da joj je skidanje ”zicera” specijalnost, obrana lopti iz vana bila je slaba i otuda i takvo kretanje rezultata. Marta ima golem prostor za napredovanje uz uporan rad na boljoj procjenu udaraca iz vana.

No, cilj je bio isprobati mogućnosti svih igračica, pa, kad smo kod golmanica, treba reći da je mlada Ivana Kapitanović impresionirala svojom mirnoćom i postavljanjem na golu. S iskustvom će doći i taktika. Ako nas osjećaj ne vara, rađa se dugogodišnji vrhunski vratarski tandem. Uz strpljenje i rad.

Jelčić se još nije oporavila, a Milanović Litre i Pasičnik nisu ni ulazile u igru. Diže se forma Nikice Pušić, Tatari igra s punom snagom, vraća se Zebić, dok se očekuje proces uklapanja Havić i još uvijek Nikčević. Petković u svom samozatajnom prosjeku, Gaće baš i nije imala lopti.

Mlade su puno htjele i bile brzoplete. To se ne odnosi na Čović, koja može uskočiti u igru u svakom trenutku i u prvih sedam.

Sesvete Agroproteinku vodila je na ovoj utakmici proslavljena ruska i kasnije hrvatska (Požega, Virovitica, Trešnjevka, Lokomotiva) rukometašica Elena Nemaškalo i imala pod paskom igračicu broj 14, svoju kćerku Ekaterinu Nemaškalo. Većina igračica je godišta kao Podravkina druga postava, a ističe se bivša Đurđevčanka Lana Franković, uz Nemaškalo, Vidović, Petru Stopić i Pavlek. Iako se Sesvete bore za ostanak u Ligi, po potencijalu mladih igračica ne bi trebalo biti brige.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

PODRAVKA VEGETA – SESVETE AGROPROTEINKA 35:29 (19:15)

KOPRIVNICA – Dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 40. Suci: Dalibor Blesić i Marko Presek (obojica Koprivnica).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (7+0), Kapitanović (12+0); Čović 5, Vukojević 1, Kožnjak 2(1), Pongrac 1, A. M. Beljo, petković 4, M. Beljo, Zebić 4(1), Gaće 3, Milanović Litre, Vidak 1, Pasičnik, Havić 3(1), Tatari 2, Nikčević 3, Pušić 6(1). TRENER: Neven Hrupec.

SESVETE AGROPROTEINKA: Razum (4+1), Karaula (6+0); Jakara, Pa. Stopić 1, Pavlek 4, Pe. Stopić 5, Grmoja, Malić 2, Ek. Nemaškalo 5(1), Pejčić 1, Kranjec, Franković 7(3), Vidović 4. TRENERICA: Elena Nemaškalo.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 5(4), Sesvete Agroproteinka 5(4).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 8 minuta (Vukojević, A. M. Beljo, Havić, Nikčević po 2), Sesvete Agroproteinka 2 (Pavlek).

Kompletirana tablica: Zamet – Dalmatinka 29:15

Odigrana je i zaostala utakmica 1. HRL za žene između Zameta i Dalmatinke. Riječanke su pobijedile 29:15 (14:6), što ih je učvrstilo na 4. mjestu.
Konačni poredak jesenskog dijela prvenstva

1. Podravka Vegeta 24, 2. Lokomotiva 22, 3. Trešnjevka 20, 4. Zamet 16, 5. Arena 14, 6. Zelina 12, 7. Dalmatinka 10, 8. Samobor 10, 9. Umag 8, 10. Koka 8, 11. Sesvete Agroproteinka 7, 12. Osijek CO 5, 13. Zaprešić 0.

čitam...