Podravka Vegeta čeka suparnike u drugom krugu Lige prvakinja

01:11h
0
podravka

090119-podravka-mU utorak s početkom u 11 sati u sjedištu EHF-a u Beču održat će se ždrijeb skupina drugog kruga Lige prvakinja. Nakon dugih 11 godina, u odabranom društvu osam najboljih europskih ekipa naći će se i Podravka Vegeta, koja je iznenadila rukometnu Europu osvajanjem drugog mjesta u iznimno jakoj skupini s Oltchimom, Larvikom i Ladom.

U glavnoj rundi Lige prvakinja osam klubova bit će podijeljeno u dvije skupine, na način da će se u svakoj skupini naći dva prvoplasirana i dva drugoplasirana sastava iz prvoga kruga. Klubovi koji su igrali u istoj skupini ne mogu se opet sresti, stoga će Podravka izbjeći rumunjski Oltchim, kojeg je iznenađujuće pobijedila u nedjelju u Valcei.

Mogući Podravkini suparnici su danski Viborg, mađarski Györ i austrijski Hypo (prvoplasirani) te danski Ikast, slovenski Krim i crnogorska Budućnost (drugoplasirani). Natjecanje u Ligi prvakinja nastavlja se 7./8. veljače, a drugi krug igra se u veljači i ožujku. Koprivničke rukometašice ponedjeljak su provele na putu iz Rumunjske, a dugo čekanje večernjeg leta za Zagreb skratile su posjetom središtu Münchena, gdje smo ih snimili po izlasku iz podzemne željeznice na Marienplatzu.

U srijedu Podravka u sklopu domaćeg prvenstva gostuje u Umagu, a u subotu i nedjelju na rasporedu su dvije utakmice s Lokomotivom u Koprivnici. U subotu u 18 sati igra se susret hrvatskog prvenstva, a dan kasnije u 15 sati utakmica Regionalne lige.