Podravka Vegeta: Porez se vraća, klupski proračun manji

20:00h
0
100910-podravka-m

Na sjednici Upravnog odbora Rukometnog kluba Podravka, održanoj u utorak na večer, raspravljano je o projekciji proračuna za iduću godinu. Izvjesno je da će on biti niži nego dosad, RK Podravka još uvijek ima samo jednog sponzora, Podravku d.d.

A sponzor je odlučio smanjiti dotaciju, a, osim gradske dotacije za korištenje sportskih objekata za mlade rukometašice, drugih izvora sredstava nema. Od desetak molbi za donaciju odgovor (pozitivan) stigao je samo s jedne adrese (Raiffeisen banka).

Zbog toga je od direktorice Božice Palčić zatražena je dodatna razrada prijedloga proračuna, jer raspoloživa sredstva u idućoj godini nisu dovoljna da pokriju sve predviđene rashode iz prve projekcije. No, bez obzira na to, klub zadržava ambiciju igranja u europskim natjecanjima, dakle bez obzira na trenutnu financijsku poziciju. Nastojat će se da se dio novca namakne s partnerima u društvenoj zajednici, a očito je da će se morati štedjeti još više, ili tražiti pokriće troškova s partnerima (grad, županija) u sferi rukometnih škola, plaćanja dvorane i prijevoza.

Vraćen dio poreznog duga, drugi dio vraća se idući tjedan

Realiziran je kredit kod Podravske banke i taj novac uplaćen je Poreznoj upravi i time je vraćen dio duga državi, dok će idući tjedan biti realiziran kredit kod Raiffeisen banke i tako će dug državi biti vraćen u cjelosti. Od prije se zna da su krediti s počekom od pola godine. Iduće godine krediti će biti otplaćeni i sadašnja Uprava riješit će se tereta teškog nasljeđa.

Kritika stožeru i igračicama zbog (ne)angažiranja na utakmici s Györom

Upravni odbor vrlo detaljno i oštro raspravljao je o nedjeljnoj utakmici s Györom i upućena je oštra kritika ne zbog rezultata, već zbog angažmana svih na terenu. Vezano uz to, direktorica Božica Palčić održala je u ponedjeljak sastanak sa stručnim stožerom i igračicama i upozorila na nedopustiv pristup utakmici. Smatra se da je opomena u ovom trenutku dovoljna mjera, jer usprkos kritičnosti, Uprava je istaknula da nema razočaranja s nastupom u Ligi prvakinja, jer je ekipa neke druge utakmice odigrala iznad svojih mogućnosti.

Dina Havić definitivno u RK Podravki

Postignut je dogovor o transferu reprezentativke Dine Havić iz pulske Arene (gdje nije imala ugovor). S rukometašicom je dogovoren angažman do ljeta iduće godine, a odštetu će u ratama plaćati sama igračica. Dina Havić dolazi u Koprivnicu vjerojatno krajem ovoga tjedna i uključuje se u rad prve ekipe. Nema pravo nastupa u Ligi prvakinja.

Utakmica Podravka Vegeta – Zvezda humanitarna

Iako je za sve utakmice Podravke Vegete utvrđen besplatan ulaz do Nove godine, ipak će se, iz humanitarnih razloga, odstupiti od te odluke. Za utakmicu 6. kola Lige prvakinja između hrvatskih i ruskih prvakinja, Podravke Vegete i Zvezde iz Zvenigoroda, ulaznice će biti po 10 kuna, a sav prihod namijenjen je maloljetnoj djeci iz nesretne obitelji Franjo, čija su oba roditelja umrla.

Iduća sjednica Upravnog odbora održat će se idućeg tjedna.